Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Dede Korkut Mahallesi'nde geçen 3 Eylül'de meydana geldi. Sabah işyerini açmayan ve cep telefonundan ulaşılamayan bir çocuk babası Sedat Öztemur'un evine giden çırağı, ustasını kanlar içinde buldu. Yapılan incelemede Öztemur'un, karnından, sırtından ve boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Öztemur'un telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son Erkan Demir ile görüşme yaptığını saptadı. Sonra da Erkan Demir, merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi Nuri Sabuncu Bulvarı'nda yürürken yakalanıp, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kısa sürede çalışmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede sanık Erkan Demir hakkında 'canavarca his saikiyle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlayacak olan sanık Demir, nöbetçi mahkemedeki savunmasında cinayeti şöyle anlatmıştı:

"Sedat'tan senet karşılığı 4 bin 500 lira borç aldım. Borcumu faiziyle birlikte 26 bin lira olarak ödedim. Ancak Sedat, 'Yeni yasa çıktı, senin ödediğin para geçerli değil' diyerek senedi vermedi. 45 bin lira daha ödememi istedi. Sedat'ı öldürdüğüm günün akşamı telefon açıp, konuşmak istediğimi söyledim. Evine gittim. Kendisine artık para veremeyeceğimi tekrarladım. Bana küfür edip, 'Senedin elimde para ödemeye devam edeceksin' dedi. Tartıştıktan sonra oturup, futbol maçı özetlerini izledik. Sedat, saat 24.00'de uyudu. Beni bir türlü uyku tutmuyordu. Kanımı emmesine fazla izin vermemek için öldürmeye karar verdim."