Son günlerde akaryakıta gelen zamlar, Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki kullanılmayan eski bir benzin istasyonunda ilginç bir eylemle protesto edildi. Güney Ege Çevre Platformu ve CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı eylemde benzin pompasına madalya takıldı. Grup adına Ayhan Karahan, pompaların üzerine çıkıp konuştu. Karahan şunları söyledi:

"Zam paketlerinin ne denli zorlu çalışmalarla hazırlandığını biliyoruz. Bakanlarımızın nasıl yorgun düştüklerinin elbette farkındayız. Ancak yıllarca başarıya susamış olan biz tüketiciler, bu dünya birinciliği ile yetinmiyoruz. Ve AKP hükümetinin zam çabalarını aynı hızla sürdürmelerini talep ediyoruz. Hükümete bir önerimiz var; OECD raporuna göre işsizlik, yoksulluk ve gelir adaletsizliğinde de kötü durumda sayılmayız. Birinciliğe en yakın olduğumuz alan gelir adaletsizliği. Bu alanda Şili ve Meksika'nın ardından üçüncüyüz. Hükümet uyguladığı ekonomik politikalarını biraz büyütse. Zengine verdiğini biraz daha fazla vererek, yoksuldan kıstığını az daha kısarak zam sağanağını devam ettirse, çok kısa bir süre içersinde gelir adaletsizliğinde de bize bir şampiyonluk duygusu tattırabilir. Uzun yıllardır ülkeler arası benzin satış fiyatları sıralamasında Norveç'in hemen ardından ikinciydik. Liderliğe susamıştık. AKP hükümeti 22 Eylül'de çok sıkı bir zam atağı yaptı ve benzin fiyatında Norveç'i geçtik. Artık lideriz. Vatana millete hayırlı olsun. Bu başarıyı kutluyor ve bu anı ölümsüz kılıyoruz."

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Taktığımız madalyanın aslında iki yüzü var, bir yüzü AKP'nin temsil ettiği sermayeye rant olarak bakıyor, diğer yüzü ise emekçilere, köylülere, ülkemiz insanlarına zam zulmü olarak bakıyor. Yurttaşlarımız ülkeyi zam şampiyonu yapan zihniyeti iktidardan düşürecektir. Yaptığımız eylem, ülkemizin ironik ve dramatik fotoğrafını yansıtmaktadır" diye konuştu.