İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonla ilgili bu gün bazı görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı. 18 kişinin gözaltına alındığı o operasyonla ilgili dağıtılan güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelilerin gerçekleştirdiği iddia edilen eylemler yer alırken, bir benzin istasyonuna düzenlenen molotoflu saldırı ile bir markete yapılan molotoflu saldırının korku dolu anlar yaşattığı görülüyor.


Görüntülerde, 19 Şubat’ta Okmeydanı’nda bir sokakta otomobillerin arasından bir markete molotofkokteyli atıldığı görülüyor. Akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıda, markete peş peşe atılan molotofkokteylleri nedeniyle, içeride panik yaşanıyor. İçeride kadın ve çocukların olduğunu umursamayan saldırganlar attığı molotof nedeniyle market içerisindeki bir çocuk, anne ve babasıyla molotof atılan yerin karşı yönüne doğru kaçıyor.


BENZİN İSTASYONUNA MOLOTOFLU SALDIRI DÜZENLEMİŞLER


Bir diğer görüntürde ise yine Okmeydanı’nda ara bir işyerinin girişine atılan molotof ve havai fişekler görülüyor. Ayrıca o görüntülerde 17 Ağustos’ta Şişli’de molotoflu ses bombalı bir yasadışı gösteri de yer alıyor. O gösteride gerçekleşen eylemde vatandaşların da bulunduğu bir caddede ses bombasının patlama anı yer alıyor. Daha dehşet verici bir görüntü ise bir benzin istasyonun güvenlik kameralarına yansımış. O görüntülerde yapılan molotoflu saldırılarda benzin pompasının çevresinin alev aldığı görülüyor. Bir görevlinin elindeki yangını tüpü ile alevleri söndürmeye çalıştığı da görülürken, terör yandaşlarının tekrar aynı benzin istasyonuna molotofkokteyli attıkları görülüyor. Aynı görüntülerde bir dükkanın girişine ses bombalı saldırı yapıldığı da görülürken, vatandaşların panik halinde kaçışmaları da görüntüler arasında yer alıyor. Gözaltına alınan zanlıların gösterilerde belirlendiği fotoğrafların da yer aldığı görüntülerde özel harekat polisinin baskın anı ve zanlıların gözaltına alınması da bulunuyor.


HA (MK) (FOTOĞRAF)