Taksicilerin çalışmama eylemi nedeniyle Belek ve Kadriye'deki 50'den fazla 5 yıldızlı otel ve tatil köyünde kalan turistler taksi bulamadı. Belek veya Kadriye'deki çarşı merkezine ya da Antalya ve çevresindeki ören yerlerine kendi imkanlarıyla gitmek isteyen turistler, taksi bulamayınca otellerine döndü. Bazı turistler ise, Belek ve Kadriye çarşı merkezine, belediyelerin işlettiği ücretsiz traktör römorku ile ya da yürüyerek gitti.

Serik Şoförler Odası Başkanı ve AK Parti Serik İl Genel Meclis Üyesi Sedat Karagöz, son yıllarda otelciler ve otel içerisinde bulunan rent a car'lar ile mağaza sahiplerinin korsan taksicilik yaptıklarını öne sürerek, korsan taksicilik önleninceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ve turist taşımayacaklarını söyledi. Yetkilileri soruna duyarlı olmaya davet eden Karagöz, yarın Antalya Valiliği'nde bir toplantı yapılacağını, toplantıdan istedikleri sonucu alamamaları halinde kontak kapatmayı sürdüreceklerini belirtti.

Serik ve Kadriye'deki 55 otelin önündeki duraklarda çalışan 465 taksi şoförü, dün Belek'te toplanıp, Belek ve Kadriye'de tur atarak 'korsan taksiye hayır' eylemi gerçekleştirmiş, ardından evlerine dönerek kontak kapatmıştı. Eylem nedeniyle dün olduğu gibi bugün de taksi durakları bomboş kaldı.



NK(HA/İD)