Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğrenim gören Volkan Alper Kıvrak, tatil için geldiği Gazipaşa'da yolların delik-deşik hali nedeniyle Gazipaşa Belediyesi'ni protesto etti. Pazaryeri Caddesi'nde bir tabureye oturan Kıvrak, kendi yaptığı oltayla caddedeki su dolu çukurlarda balık avlıyormuş gibi yaparak belediyeye tepki gösterdi. Tek başına eylem yapan Kıvrak, ilçe genelinde yolların bozuk olduğunu, bu nedenle tepkisiz kalmak istemediğini söyledi. Kıvrak, caddeden geçenlerin şaşkın bakışları arasında eylemini sürdürdü.

'ASFALTTA BALIK TUTMAK HERKESE NASİP OLMAZ'

Kıvrak, "Belediyemiz sağ olsun, bize böyle bir imkan sunmuş. Asfaltta balık tutmak herkese nasip olmaz. Yollar göle dönmüş durumda. Çukurlarla dolu, sular altındaki bu yolda böyle bir eylemi gerçekleştirmemin nedeni, belediyenin dikkatini bu konuya çekmek. Yetkilileri, ilçe halkını bu sorundan kurtarmak için göreve davet ediyorum" dedi.

Volkan Alper Kıvrak'ın eylemine, esnaf da destek verdi. Pazaryeri Caddesi'nde işyeri bulunan Şenol Oğuz, her yağmur sonrasında caddenin dereyi andırdığını belirterek, belediye yetkililerine "Bari buraya köprü yapın" çağrısında bulundu. Kışla birlikte yolların göle döndüğünü aktaran Şenol Oğuz, "Belediyeye defalarca caddenin asfaltlanması konusunda başvurduk ancak ilgilenen olmadı. Bir şey söylememize gerek yok. Yolun durumu zaten ortada" diye konuştu.



EK(HA/CK)