Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Derbent Belde Belediyesi'nin tek sağlık aracı olan ve sabah saatlerinde belediye hizmet binasının önünden çalınan ambulans, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde jandarma tarafından seyir halindeyken durduruldu. Jandarma, 45 SC 863 plakalı ambulansı kullanan 20 yaşındaki Arif Çivan'ı gözaltına alırken, yapılan incelemede Çivan'ın akli dengesinin bozuk olduğu ortaya çıktı.

CAMİDEN TABUT ALMIŞ

Jandarma, konuyla ilgili Turgutlu'daki ekiplere bilgi verirken, Arif Çivan'ın Bornova İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Semti'ndeki bir camiden de tabut aldığı tespit edildi. Derbent Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Uslu, "Ambulansımızın çalınması bizi son derece üzmüştü. Bulunmasına da bir o kadar sevindik. Ancak yaşanan hırsızlık olayından sonra ortaya çıkanlar bizi hem güldürdü hem de şoka soktu. Söz konusu şahsı yakından tanıyoruz kendisinin akli dengesi yerinde değil. Ambulans beldemiz için çok gerekli jandarma ekiplerine teşekkür ederim" dedi.

BAŞKANIN SELAMIYLA TABUT ALMIŞ

İzmir'in Pınarbaşı Semti'ndeki Pınarbaşı Kur'an Kursu Camii'nin İmamı Mehmet Erakbaba, "Öğle namazı çıkışında bir genç `Trafik Hastanesi'nde iki cenazemiz var, bir tabutumuz eksik Belediye Başkanımız'ın selamı var. Bir tabut istiyorum, yarın cenazenin birini bu camiye getireceğim' dedi. Biz de cemaatimizin yardımıyla tabutu kendi ellerimizle ambulansa koyduk. Ancak ikindi namazı sonrası jandarma beni aradı ve ambulansın çalıntı olduğunu öğrendim ve çok şaşırdım şimdi tabutun geri getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

DÇ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)