Saraçhane Şehzadebaşı Caddesi ile Bukalidede Sokağı’nın kesiştiği yere bugün saat 13.15 sıralarında bırakılan şüpheli çanta panik yarattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 20 metre mesafede bulunan çantayı gören güvenlik görevlileri polisi haberdar etti.

Kısa süre içinde adrese gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, poşetin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Şehzadebaşı Caddesi çift yönlü olarak yaya ve taşıt trafiğine kapatıldı.

FÜNYE İLE PATLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan bomba imha ekibine haber verildi. Caddeye gelen bomba uzmanı, özel kıyafetiyle şüpheli poşetin yanına gitti. Poşete fünye yerleştiren uzman, daha sonra uzaktan fünyeyi ateşledi. Yapılan incelemede, patlatılan poşetin içinde bir kadın çantası olduğu, içinde patlayıcı madde bulunmadığı belirlendi. Çantada, bir adet saat, çok sayıda kartvizit, toka ve mendil olduğu öğrenildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yaya ve taşıt trafiğine kapatılan yol tekrar trafiğe açıldı. Şehzadebaşı Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi ile Fevzipaşa Caddesi’nde uzun taşıt kuyrukları oluştu.

(BB)