Merkez Osmangazi İlçesi’nde 300 bin kişinin yaşadığı Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler ve Gaziakdemir Mahallelerini birbirine bağlayan bölgede 5 yıl önce faaliyetlerine son verilip şehir dışına çıkarılan dericilerden sonra hazırlanan projeleri uygulanmaması nedeniyle çöplüğe dönüşen Tabakhaneler bölgesi vatandaşın şikayetlerine neden oluyor.

Boşaltılan binalarda geri dönüşüm toplayanların yaktıkları atıklarla hava kirliliği ve kokular meydana gelirken, bölgedeki fareler de çevre mahallerdeki evlere kadar girmeye başladı. Bunun üzerine Osmangazi Belediyesi geçen haziran ayında farelerle mücadele amacıyla 'Kedi Timi' kurdu.

'FARELER KEDİLERİ KOVALADI'

Mahalleye bırakılan kedilerin fareler tarafından kovalandığını belirten CHP Osmangazi ilçe Başkanı İsmet Karaca, protesto için bir grup partili ile birlikte Tabakhaneler bölgesine giderek kaval çaldırıp sokak sokak dolaştı. Karaca, "Kedi timinde başarı elde edemeyen belediye ekiplerine kaval çalarak yardımcı olacağız. Belki fareler bölgeden uzaklaşır" dedi.

Terk edilen bölgedeki boş binaların uyuşturucu bağımlıları ve fuhuş yapanların mekanı haline geldiğini öne süren İsmet Karaca şöylekonuştu:

"Hava karardıktan sonra bölgeden geçmenin imkanı yok. Bölge halkı yetkililer tarafından 16 yıldır 'sabredin TOKİ girecek yerleriniz değer kazanacak rahat edeceksiniz' sözleriyle kandırılıyor. Halkın bölgeye ne yapılacağı umurunda değil, vatandaş sadece bölgenin yıkılıp, temizlenmesini istiyor. Önce bölgeyi temizleyin sonra hangi projeyi yapacaksanız yapın."



HT(FK/COŞ)