Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, 1 hafta önce tıkanarak sızıntı meydana gelen Terakki Mahallesi Karadeniz Caddesi'ndeki kanalizasyon hattında çalışma başlattı. Tıkanıklığın giderilebilmesi için kanalizasyon hattının güzergahının değiştirilmesi kararlaştırıldı. Ekipler, yeni hat için kanal açmaya başlarken, evlerinin önünden kanalizasyon hattının geçmesini istemeyenler, duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine çalışma durduruldu. Tıkanan bölgeden sızarak çevreye yayılan atık sular ise kirliliğe yol açtı. Mahalle sakinleri, açık bırakılarak etrafında önlem alınmayan kanalın içinde biriken ve evlerinin önüne kadar gelen atık sular üzerine tepki gösterdi.

4 çocuk annesi 41 yaşındaki Rabia Tak, yarım bırakılan kanalizasyon çalışması sonucu evinin önünde atık su biriktiğini söyledi. Atık suların yarattığı kirlilik ve kötü koku nedeniyle evde oturamayacak duruma geldiklerini anlatan Tak, "Belediye burayı kazdı. Bir kaç kişi hattın evinin önünden geçmesini istemeyince çalışmayı bıraktı. Arazisinden kanalizasyon hattının geçmesine izin vermiyormuş vatandaş. Belediye bunu yapmalı, sorunu gidermeliydi. 1 hafta oldu. Hiçbir çalışma yapılmadı. Belediyenin bizi bu şekilde mağdur etmeye hakkı yok" diye konuştu.

Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksel Sevimli, mahalle sakinlerinin kanalizasyon hattının güzergahı konusunda anlaşamadığını, bu yüzden çalışmayı durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sevimli, "Söz konusu yerdeki kanalizasyon hattında tıkanıklık var. Biz hattı yenilemek istedik. Ancak vatandaş evinin önünden boru geçmesini istemedi. Şimdi anlaştılar. 1- 2 gün içinde oradaki sorunu çözeceğiz" dedi.



GG(EE/BT)