Kırklareli Üniversitesi'ne bu yıl kayıt yaptıracak olan 6 bin 20 öğrenci kente gelmeye başladı. Kırklareli Belediyesi de öğrencilere destek olabilmek için şehirlerarası otobüs terminalinde ve çarşı merkezine stantlar açarak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bu yıl ilk kez böyle bir uygulama yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Kırklareli’nin şehir üniversitesi için belediyemizde her türlü sosyal faaliyete sahip çıkmak durumunda. Bu yıl kayıtlarda hem otogarda hem de rektörlük bahçesinde stant kurduk. Öğrencilerimize bilgi anlamında yardım etmeye çalışıyoruz. Ayrıca şehrimizin sokak ve caddelerini gösteren küçük haritaları var, onları sunuyoruz. Öğrencilerimize ve velilerine belediye olarak bir hoş geldin içeceği sıcak ve soğuk içeceğimizi ikram ediyoruz. Yurt konusunda yönlendirme anlamında bizde öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Kırklareli’nde bizim gördüğümüz en büyük sıkıntı yurt sıkıntısı. Devlet yurtlarının yetersiz kalması ile öğrenci sayısının 6 bin olduğu bir kentte yurt kapasitesinin 6’da biri kadar olması çok düşük bir orandır. Özel sektöre giden de var ama herkesin maddi durumu uygun olmayabiliyor. Yıllık 4 bin lira ile 6 bin 500 lira arasındaki maliyetleri var. Herkesin maddi durumu bunu karşılayacak durumda olmuyor. Devlet yurtları fiyat olarak daha avantajlı durumda oluyor. Bizim temennimiz devlet yurtlarının daha da fazla arttırılması."

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

17 Eylül’e kadar sürecek olan asil kayıtların başlaması ile kentte yoğunluk yaşanıyor. Karacaibrahim mahallesinde yan yana olan şehir otogarı ve rektörlük binası çevresinde kayıt için gelen öğrenci ve ailelerinin yanı sıra özel yurtların kurduğu stantlarda bulunuyor.



AÜÜ(LK/SS)