Melikgazi Belediyesi tarafından Gültepe Parkı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Nusret Dirim, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, öğretmen, öğrenci ve yakınları katıldı. Tören sırasında ilçe sınırlarındaki 95 ilkögretim ve 38 lise birincisine bisiklet verildi. Okul birincilerinden 133’den 87’sinin kız öğrenci olmasından memnun olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şöyle dedi:

"Öğrencilerimizin başarılarını geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerle ödüllendiriyoruz. İlçe sınırlarımızdaki okul ve öğrencilere, eğitim, burs, okul salonları, okul bahçeleri yapıyor ve veriyoruz. Eğitim dostu bir belediye olarak, çocuklarımızı motive ederek, aynı zamanda bisiklet sporu sayesinde sağlıklı olmalarına yol açıyoruz. Şimdiki ögrenciler çok şanslı. Tıp fakültesine bisikletle gidip geldim. Şimdi üniversite ögrencileri fakültelerine otomobille gidiyor."

Bedensel engelli, Şehit Serkan Ciddioğlu İlköğretim Okulu birincisi Rabia Nur Boyraz’a da tekerlekli sandalyeye geldiği etkinlikte, bisiklet süremeyeceği için yarım Cumhuriyet altını armağan edildi.  İlçe Kaymakamı Nusret Dirim de, ilçede eğitim alanında belediye ile işbirliğine giderek model oluşturduklarına dikkati çekerek, "Öğrencilerimizin 1 yıllık başarısı belediye tarafından ödüllendirildi. Bu uygulamaya teşekkür ediyor, eğitime olan katkıları bekliyoruz" dedi.



OE,DÖ(OE/İD)