İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün izni ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesine göre Zonguldak Belediyesi'nde sözleşmeli olarak işe başlayan meclis üyelerinin çocukları ve gelininin alacağı maaş ve ek ödemeler, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda belirlendi. Komisyonun belirlediği rakamlar, bugün yapılan belediye meclis toplantısında üyelerin onayına sunuldu. Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'in başkanlık yaptığı Belediye Nikah Salonu'ndaki toplantıda 13'ü İmar Komisyonu, 8'i Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen toplam 21 madde oylandı.

Oylama sonucunda CHP'li 4 üyenin çocuklarının alacağı maaş ve ek ödemeleri içeren madde de onaylandı. Bu maddenin oylanması sırasında çocukları işe alınan CHP'li üyeler dışarıya çıkarken, bazı AK Partili üyelerin onay için parmak kaldırması dikkat çekti.

ÖDENECEK RAKAMLAR 

Onaylanan maddeye göre çözümleyici olarak işe alınan Menekşe Yücel'e bin 650 TL maaş ve aylık 680 TL ek ödeme, jeofizik mühendisi olarak alınan Erdinç Gökhan Kalender'e 2 bin 352.78 TL maaş ve 884.12 TL ek ödeme, tekniker olarak alınan Çiller Marangoz'a bin 835 TL maaş ve 578 TL ek ödeme, yine çözümleyici olarak alınan Selcan Cansızoğlu'na da bin 650 TL maaş ve 680 TL ek ödeme yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetecilerin CHP'li üyelerin çocuklarının işe alınmasıyla ilgili sorularına cevap vermedi.



DS(EE/COŞ)