Bugün, saat 14.00 sıralarında, Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan, tutuklu bürokratlar ve çalışanların yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, “İzmir’de adalet istiyoruz”, “Adil yargı herkesin hakkı” şeklindeki sloganlarıyla protestoda bulundu. Grup, örgütün suç aletleri adını verdikleri standa, üzerlerinde, “İzmir’de Adalet İstiyoruz” yazılı suça konu olan mandalina, kaşkol ve sütleri de koydu. Makamından inen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, tutuklu yakınlarına destek verdi.

OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ

Tutuklu yakınları adına yapılan açıklamada, “Bizlerin maruz kaldığı bu zulme, yüksek sesle isyan edişimizin üçüncü haftasındayız. Savcının hazırladığı iddianame, onurla ve gururla taşınacak bir takdirnamedir. Bu iddianame, dürüstlüğün, erdemliliğin, halktan alıp halka vermenin bir belgesidir. İzmir’in üzerinde oynanan oyunun farkındayız. İzmir’e yönelik oyunlar, hevesler ters tepecektir. Belediyemiz, bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Burada hedeflenen İzmir halkının yaşam biçimidir. Tutuklulara özgürlük istiyoruz” denildi.

ÖZÜR DİLESİNLER

Göğsüne, “İzmir’de adalet istiyoruz” yazılı çıkartma yapıştıran Başkan Aziz Kocaoğlu ise, “Dedikoduyla başlayan bir süreç var. İki operasyon yapıldı. İddianame hazırlandı. Okuyan herkes biliyor ki, birşey yok. Usulsüzlük hatası yorumu olabilir. Ama o da çıkmayacak. Belediyemizin üst düzey 200 bürokratından 130’u yargılanıyor, soruşturuluyor. Adalete inanmak zorundayız. Ama iddianame, yargı boyutundan çok siyasi boyutta. Tahliye olan 8 arkadaşımıza sevindik. Belediye olarak sekiz yılda kamunun bir tek malını satmadık, yıkmadık. Kamunun bir kuruşunu kimseye peşkeş çekmedik. Yanlı ve militanlar inceliyorlar. Ama koskoca bir hiç. Herkes hata yapabilir. Bizi soruşturanlar da çıksınlar, “hata yaptık, özür dileriz' desinler. Bu hatayı tamir edin, bu da bir erdemdir. Her cumartesi burada çığ gibi büyüyeceğiz. İlk önce acabalar oldu ama vatandaşlarımız bize güveniyor. Aleyhte konuşmuyorlar. İzmirlilere hizmete devam edeceğiz" dedi.

KENDİMİ İZMİRLİLERE EMANET EDİYORUM

Fidancı, çiçekçi, süt satana destek olduklarını kaydeden Kocaoğlu, " Taşeronu kaldırdık. Kötü olduk, başımıza gelmeyen kalmadı. 56 yaşında belediye başkanı oldum. Başkan olunca hayatla her türlü maddi, manevi bağlantımı kestim. Şu an 64 yaşındayım. İki yıl daha yapacağım. Kendimi İzmirlilere emanet ediyorum. Bizi yargılayacak, değerlendirecek olan İzmirlilerdir. Biz, adalet istiyoruz. Hem kendimiz, hem ülkemiz için. Herkesin başına gelebilir. Haftaya daha kalabalık olacağız” diye konuştu. 

KAŞKOL, SÜT VE MANDALİNA DAĞITTILAR

Konuşmasının ardından Başkan Kocaoğlu ve eşi, yakında eylemde bulunan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyelerine, suça konu kaşkollardan verdi. Tutuklu yakınları da, diğer suça konu süt ve mandalinaları vatandaşlara dağıttı. Büyükşehir Belediyesi hakkında hazırlanan iddianamede üreteciden alınan, süt ve mandalinaların okullarda dağıtılması, öğretmenler gününde öğretmenlere şal, kaşkol dağıtılması da yolsuzluk suçlamaları arasında yer almıştı.

DESTEK ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN

Tutuklu yakınlarına, kendilerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta protestoda bulunan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri de, destek verdi. Karşılıklı alkışlama ve sloganların ardından açıklama yapan öğretmen adayları, Türkiye’deki öğretmen açığına rağmen atanamamalarının siyasi olduğunu, görevlendirmelerin adil ve koşulsuz yapılması gerektiğini dile getirdi.