Öğle saatlerinde belediye binası önünde toplanan bir grup işçi, Kaleiçi Projesi'nin yüklenici firmasının yaklaşık 260 bin liralık alacaklarını ödemediğini ve bu nedenle mağdur olduklarını anlatabilmek için eylem yaptı. İşçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a seslerini duyurmak ve yardım istemek için gerçekleştirdikleri eylemde piknik tüp üzerine koydukları kazan içinde taş kaynattı. Alacaklarının ödenmemesi nedeniyle evlerine ekmek götüremez durumda olduklarını anlatmaya çalışan işçiler, yaklaşık 2 aydır aynı sorunu yaşamalarına rağmen belediyenin kendilerine yardım etmemesine tepki gösterdi. İşçilerin eylemi sırasında belediyeye bağlı özel güvenlik görevlileri önlem aldı.

'YA PARAMIZI VERECEKLER YA ÖLDÜRECEKLER'

Belediye önünde basın mensuplarına açıklama yapan işçiler, oturdukları yerde bir süre daha eylemlerini devam ettirdi. Bu sırada belediyeye gelen Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü Yahya Varış'tan olayla ilgili bilgi aldı. Bu görüşmenin ardından Yahya Varış işçilerin yanına gelerek eylemlerini sonlandırmalarını, aksi halde zor kullanacaklarını söyledi. İşçilerin, 'Ya paramızı verecekler ya bizi burada öldürecekler' diyerek eylemlerini sonlandırmayacaklarını ifade etmesi üzerine özel güvenlik görevlileri işçilere müdahale etti.

MÜDAHALE SONUCU KAVGA ÇIKTI

İşçilerin karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Yapılan müdahaleye tepki gösteren işçiler ile özel güvenlik görevlileri birbirine girdi. Özel güvenlik görevlileri işçileri yaka paça uzaklaştırmaya çalıştı. İşçiler sakinleşmeyince olay yerinde bulanan Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de müdahale etti. Güvenlikçiler ve polis işçileri bir araca bindirerek sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada bir işçi kısa süreli baygınlık geçirdi.

Kavganın sona erdirilmesinin ardından bir süre daha belediye önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler olay yerinden ayrıldı.



ÖÖ(SU/CK)