Haluk ATALAY/İSTANBUL, YENİ kurulan tüm ilçe belediyelerinin imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onanması, Ataşehir Belediyesi’nin ise değerlendirme dışında bırakılması protesto edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde düzenlenen gösteriye katılan yüzlerce Ataşehirli, Başkan Kadir Topbaş’ı eleştiren sloganlar attı.

29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerin üzerinden 42 ay geçmesine, yeni kurulan tüm ilçe belediyelerinin 1/5000’lik imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce onaylanmasına rağmen, Ataşehir Belediyesi’nin kapsam dışında bırakılması protesto edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile 17 mahalle muhtarının da aralarında olduğu yüzlerce kişi, otobüslerle Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önüne geldiler.

“İmar planlarımızı istiyoruz” yazılı dövizler açan topluluk zaman zaman, “Vur vur inlesin, Topbaş bizi dinlesin” , “Topbaş şaşırma, sabrımızı taşırma” , “Ataşehir burada, Topbaş Nerede” sloganları attı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da gösteriye katıldığı öğrenildi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile mahalle muhtarları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaklaşık 1 saat görüştü.

“ATAŞEHİR’İN YÜZDE 70’İ VAROŞTUR”

Görüşmenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir yeni bir ilçe. Fakat, 3,5 yıldır Ataşehir’in imar planları yapılmıyor. İstanbul’da deprem bekleniyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile toplantı yaptıklarını, başkanın önlem alınacağını söylediğini belirten Başkan Battal İlgezdi, sözlerine şöyle devam etti:

“Bırakın önlemleri, mevcut taleplerimiz bile yerine getirilmedi. Belediye başkanının vekili ile görüştük. Her zaman olduğu gibi yapacaklarını söylüyorlar. Ama bunları burada çok duyduk. Amacımız Ataşehir halkının doğal taleplerinin hayata geçirilmesidir. İstanbul’da diğer ilçelerin planları yapıldı, Ataşehir’in planları yapılmıyor. İlçenin yüzde 70’i varoştur. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş halka kulak versin. Bize verilen talepler yerine getirilmezse yarın daha kalabalık bir şekilde buraya geliriz.”

“Görüşmeden istediğiniz sonucu aldınız mı?” sorusuna Başkan Battal İlgezdi şu yanı verdi:

”İstediğimiz sonucu kesinlikle alamadık. Vaatler sadece söylemde kalıyor. Bu yapılan yalnızca gündemi geçiştirmektir. Olası bir depremde binlerce insan ölse bu vebalin altında kim kalabilir?”

Açıklamanın ardından Başkan Battal İlgezdi, Ataşehirliler ile bir süre konuştu. Başkan daha sonra tekrar belediye binasına döndü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda birimin görev aldığı gösteri olaysız sona erdi.

HA(FOTOĞRAF)