"BEŞİR ATALAY İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

Başkan Çelik, müzenin sanatsal yönünün şikayet üzerine yargıya yansıdığını, herhangi bir yolsuzluk olmadığının ortaya çıktığını, takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Çelik, "Bununla ilgili Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan kaynak sağlamak amacıyla Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki ay sonuçlanacak. Eğer bu olmazsa, Polatlı Belediyesi olarak bunu yapabilecek güçteyiz ve projeyi 2013 yılında bitirip Cumhuriyetin 90. yılında hizmete açacağız" dedi.

SANATSAL PROJE GENELKURMAY'IN

Belediye Başkanı Yakup Çelik, Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi'nin sanatsal kısmının Genelkurmay ATS Başkanlığı tarafından yapıldığını söyledi. 1 milyon ziyaretçi araştırmasının Genelkurmay Başkanlığı sanat danışmanları tarafından yapıldığını hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Söz konusu panorama resmi için öngörülen 3 milyon liralık ödeneğin 1 milyon 200 bin lirası gerçekleştikten sonra şikayet söz konusu oldu. Şimdi yolsuzluk olmadığı anlaşıldı. Biz de görüşmelerimizi yapıyoruz, ödeneğin geri kalan kısmının serbest bırakılması için."

"SİZİN CHP'Lİ BAŞKAN ŞAŞIRMIŞ GALİBA"

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Türkiye'de çok sayıda insan Sakarya Savaşı'nın Adapazarı'nda yapıldığını zannettiğini ifade ederken, "Bu müze ile Polatlı'da yapıldığı daha iyi anlaşılacak. Bundan her Polatlılı muzdariptir. Fakat ne hazindir CHP'nin Sakarya İl Başkanı, savaşın orada geçtiğini sanıyor olmalı ki Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi yapacağını söylemiş, CHP şaşırmış olmalı. Hepimizin ortak sıkıntısı halkın çoğunluğunun da savaşın Adapazarı'nda geçtiğini sanmasıdır. Faruk beyin sözünü ettiği 1 milyon ziyaretçi konusu bizim değil, Genelkurmay'ın araştırmasının bir sonucudur" dedi.

SAKARYA SAVAŞI POLATLI VE HAYMANA'DA GEÇTİ

Belediye Başkanı Yakup Çelik, Sakarya Meydan Muharebesi'nin Polatlı ve Haymana'da geçtiğini hatırlattı. Çelik, Panoramayı yaparken Çanakkale'de ne varsa Polatlı'da da o olacak anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Çelik, "Çanakkale'de savaş oldu Polatlı'da da oldu, Çanakkale'de Truva, Polatlı'da Gordion var, Çanakkale'de deniz, Polatlı'da nehir var. Bizde fazladan bir de termal tesisi olacak. Biliyorsunuz Gordion'a kaplıca suyu getiriyoruz" diye konuştu.