Belediye Meclisi'nin dün yapılan oturumunda katlı otopark yerleri görüşülürken, CHP’li üye Arif Balkanay ile oturumu yöneten Başkanvekili Şamil Çınar arasında söz verme tartışması çıktı. Çınar’ın üyelerini konuşturmayıp bağırdığını iddia eden CHP Grubu oturumu terk etti. Mecliste 10 üyesi bulunan CHP Grubu’ndan 8 üye bugün yapılan oturuma ağızları bantlı olarak katıldı. Salona ağızları bantlı olarak gelen ve yerlerine oturan 1’i kadın 8 belediye meclis üyesi, sadece gündem ve mazeretli katılmayan üyelerle ilgili yapılan oylamada el kaldırdı.

CHP’li üyelerin salona ağızları bantlı olarak geldiğini gören Meclis Başkanvekili Şamil Çınar, CHP’lilere yaptıklarının ayıp olduğunu söyledi ve vazgeçmelerini istedi. Çınar, uyarısını ardından oturumu açtı ve maddelerin görüşülmesine geçildi. CHP’li üyeler maddelerin hiç birinde söz almadı, oylamalara katılmayıp çekimser kaldı. CHP’li üyelerin protestolarına diğer üyelerin zaman zaman tebessümle değerlendirdikleri görülürken, meclise ikram yapan personel CHP’li üyelere çay vermedi.

CHP Grubu adına açıklama yapan Başkanvekili Teoman Sancar, Ak Parti'nin sayısal çoğunluğuna dayanarak CHP’ye konuşma hakkı vermediğini belirterek, şunları söyledi:

“En doğal hakkımız olan, konuşma hakkımız bile gasp edilmekte. İdarenin işine gelmeyen her türlü konuşmamıza müdahale var. Bununla ilgili rahatsızlığımız artık kamuoyuna taşımak ve onlarla paylaşmak adına bir protesto gösterisi yapıyoruz. Bu üç yıldır süren bir davranış şekli. Yaşadığımız zorlukların, konuşturulmamamızın simgesidir bantlı halimiz. Grubumuz ne kadar konuşturulmamaya çalışılsa da bu protestodan sonra meclis grubu olarak vatandaşın yanında, haksızlıklarla mücadele eden ve asla doğrudan vazgeçmeyen bir tavır sergilemeye devam edeceğiz.”