Aynı zamanda Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı da olan Hüseyin Ekren'e yapılan saldırıyla ilgili Aliağa Belediye Meclis Salonu'nda bir basın açıklaması yapıldı. Belediye meclis üyelerinin imzası bulunan ortak basın açıklamasını Hüseyin Ekren, kendisi okudu. Yasa gereği yasama organı olduklarını belirten Ekren, "Yürütme organı değiliz. Dolayısıyla yürütme organı tarafından alınan kararlardan hiçbir belediye meclisi üyesi sorumlu tutulamaz. Bu saldırı sadece bana değil, tüm belediye meclis üyelerine yapılmıştır. Gereğinin yapılmasını umut ediyoruz. Yapılan çirkin saldırıyı Aliağa halkı huzurunda protesto edip, kınıyoruz" dedi.

Ekren, toplantıya gelemeyen meclis üyelerinden Mustafa Özkurt'un Rize, Münir Nurettin Bayrav'ın Ankara, Bahar Deniz'in ise İzmir'de olması nedeniyle toplantıya mazeret bildirerek katılamadıklarını, ancak yapılan açıklamaya aynen katıldıklarını bildirdiklerini de ifade etti.

SALDIRIYI ANLATTI

Burnuna aldığı kafa darbesiyle yaralanan Ekren, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Dün (Çarşamba) belediye meclisi toplantısından çıkmıştık. Diğer belediye meclisi üyeleriye belediye binası önüne çıktığımızda yanıma M.Ç. geldi, konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine, diğer meclis üyelerinden birkaç adım uzaklaştım. M.Ç., `Zeytinlipark'a zıpzıp olarak bilinen çocuk oyun parkı yapılmış. Geçen yıl ben yapmak istemiştim, izin verilmemişti' dedi. Zıpzıp için izni verme yetkisinin belediye başkanı ve yardımcısında olduğunu, belediye meclis üyesi olarak benim yapabileceğim bir şey olmadığın söyledim. Bu sırada kafa atıp, beni yaraladı" dedi.

Ekren'in şikayetçi olması üzerine avukatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden M.Ç.'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

ŞA (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)