Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde şoför olan ve 1200 lira maaş alan Murat Yücel, Çağlayan Mahallesi Şelale Bulvarı'nda temizlik kamyonunu kullandığı sırada yolda bir kadın çantası olduğunu fark etti. Yücel, çantayı açtığında içinde toplam değeri 2 bin lira olan 6 çeyrek altın, 1 altın yüzük ve 1 çift altın küpe olduğunu gördü. Murat Yücel, bulduğu çantayı Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Bağrık'a teslim etti. İçinde altın bulunan çanta belediye kayıp ilan bürosunda emanete alınarak durum polise bildirildi.

BULMAYI UMMUYORDU

Emniyet ve zabıta ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu Çağlayan Mahallesi'nde oturan 71 yaşındaki Gülüzar Can'ın altınların sahibi olduğu belirlendi. Belediye ekipleri tarafından Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen kadına burada altınları tutanakla teslim edildi. Altınlarını teslim alan Gülüzar Can, kendisi için çok değerli olan altınları kaybettiğinde çok üzüldüğünü, tekrar bulabileceğini ummadığını, şu an ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Altınları teslim ederek Gülüzar Can'ın elini öpen Murat Yücel, "Vicdan sahibi her insanın yapması gereken bir davranıştı" dedi.



TD(AŞ/OA/AK)