Kocaeli'nin Gebze ilçesi Muallimköy Sapağı'ndaki yeşil alan ile üzerindeki ağaçların bakımını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı işçiler, bir ağacın altında çok sayıda mermi olduğunu gördü. İşçiler durumu hemen bölgeye bakan Jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından uçaksavar, Kalaşnikof ve G-3 mermilerinden oluşan yaklaşık 200 adet mermiyi incelemek üzere karakola götürdü.


Jandarmanın ayrılmasının ardından birkaç saat sonra yine aynı yerde çalışmaya devam eden işçiler, ağaçları sulamak için kullanılan  cansuyu kutusunu açtıklarında kaleşnikof ve uçaksavar mermisi buldu. İşçiler yine 156'yı arayıp jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Jandarma yeniden olay yerine gelerek kutunun içindeki mermileri delil torbasına doldurdu. Jandarma ekipleri başka noktalarda da mühimmat olma ihtimaline karşılık araziyi didik didik aradı. Ancak yapılan incelemelerde başka mühimmat bulunamadı.

Mermileri bulan işçilerden İsmail Çetinkaya, "Daha önce ağacın dibinde yaklaşık 200 tane falan bulduk, jandarmaya haber verdik gelip götürdüler. Ardından cansuyu kutusunun içinde de bulduk" dedi. 


Mühimmatın kim ya da kimler tarafından konulduğu henüz tespit edilemezken, jandarma mühimmatı bulan işçiyi ifadesini almak üzere karakola götürdü.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


(BB) (FOTOĞRAF)