Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Soğanlı, Alemdar ve Gaziakdemir Mahallelerinin kesiştiği yerde bulunan Tabakhaneler Bölgesi’ndeki büyük fareler, mahalle sakinlerini isyan ettiriyor. Deri imalathaneleri 6 yıl önce kentin dışına taşınınca, bölgedeki eski ve metruk binalardaki büyük fareler artık mahalle aralarında dolaşmaya başladı. Vatandaşların tepkisi üzerine sürekli bölgede ilaçlama yapan Osmangazi İlçe Belediyesi, farelerle bu yolla mücadele edemeyince çözümü, Hamitler Hayvan Barınağı’nda bakımı yapılan 30 kediyi bölgedeki sokaklara salmakta buldu.

"FARELERLE EKOLOJİK MÜCADELE YAPIYORUZ”

'Kedi Timi Fare Avında' adını verdiği bu çalışmanın başarı sağlayacağına inandığını söyleyen Osmangazi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Eskiden bölgedeki faaliyetlerden dolayı mahallelerde fare yoğunluğu yaşanıyor. İlaçlama yapıyoruz ama bir yere kadar başarılı olduk. Çünkü fareler bir süre sonra yine çoğalmaya başladı. Biz de 30 kediyi bölgeye tekrar saldık. Bir anlamda farelerle ekolojik mücadele yapıyoruz. Kediler fareler için, fareler kediler için var. Biz de o nedenle bu çalışmaya başlattık. Kediler fareleri yiyor ve sorun çözülmüş oluyor” diye konuştu.

”BİZE KEDİ TİMİ DEĞİL, SİVAS’TAN KANGAL KÖPEK LAZIM”

Büyük fareler nedeniyle sıkıntı yaşayan Soğanlı Mahallesi’nin Muhtarı Adem Asa, Alemdar Mahallesi’nin Muhtarı Ahmet Umutlu ve Gaziakdemir Mahallesi’nin Muhtarı İsmet Ay, Osmangazi Belediyesi’nin kurduğu kedi timinin başarılı olacağına inanmadıklarını söylediler. Mahalle muhtarları adına konuşan Alemdar Mahallesi Muhtarı Ahmet Umutlu, “Sorunumuz çilemiz belli. Tabakhaneler bölgesi nedeniyle farelerden bıkmış durumdayız. Farelerin bitmesi için kediler sokağa salınmış. Kediler yetmez Sivas’tan kangal köpeklerinin getirilmesi lazım. Bu fareler sadece bizi değil, kentin merkezini de tehdit ediyor. Vatandaşlarımız evlerinde mutfaklarında yemek yaparken odada çocuklarını bırakamıyorlar. ‘Acaba fare gelip de çocuğumu ısırır mı diye.’ Biz bıktık artık ve buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu kedi timi ile olacak bir şey değil, bu bölgeye kalıcı bir çözüm bulun” dedi.