Öğretmenevinde, Vali Erol Ayyıldız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, kentte yatırımı bulunan kurumların genel müdürleri ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda kurumların yetkilileri, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Toplantının son bölümünde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in, yerel bir gazetede yer alan açıklamasında, "Ereğli'ye fakülte vermeyeceğim" dediğini ileri sürerek, buna tepki gösterdi. Nüfusu 110 bin olan ilçede sadece 2 bin 650 üniversite öğrencisi olduğunu belirten Başkan Posbıyık, oysa nüfusa göre 11 bin öğrenci bulunması gerektiği söyledi.

Konuyu Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile görüştüğünü belirten Vali Ayyıldız ise "Orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Kendisiyle görüştüğüm için biliyorum. Rektörümüzün söylemek istediği ile gazeteye yansıyan şey farklı. Öyle bir şey yok yani" dedi. 

Belediye olarak Ereğli'ye 2 fakülte, 1 de yurt binası yaptırmak istediğini belirten Başkan Posbıyık, bunun için Vali Erol Ayyıldız'dan destek istedi. Başkan Posbıyık, şöyle devam etti:

"Fakülte binasını belediye olarak ben yaptıracağım. İkinci fakülte için de kampanya başlatacağım. Eğitime yardım etmek istiyorum. Size 'Ereğli'de yangın var' diye bağırıyorum. Tersanelerde 11 bin kişi çalışıyordu, şimdi 150 kişi çalışıyor. Erdemir sürekli adam çıkarıyor. Ereğli'ye giren para miktarı azalmaya başladı. Ben sizin yardımcınızım, benim sizi bilgilendirmem lazım. Ereğli'de sıkıntılar var. Lütfen Ereğli'de hiç olmazsa öğrenci bazında yardımcı olun. Zonguldak'ta 25- 30 bin öğrenciniz var, kiralık ev bulamıyorsunuz. Bizde boş ev çok. Hem fakülte yapayım, hem yurt yapayım. Ereğli'yi geliştireyim, bana yardımcı olun. Ve Ereğli'ye lütfen bir gün gelin ekonomik kurul toplantısı yapalım. Daha Ereğli'ye gelip iade-i ziyaret yapmadınız. Büroma gelmediniz. Benim de diğer belediye başkanları gibi ikramlarım var, sevgi bende daha çok."

Başkan Posbıyık'ın sözleri üzerine Vali Ayyıldız toplantıyı basına kapattı.



DS(EE/BT)