Bilgisayar korsanları Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ın facebook hesabını geçen günlerde ele geçirdi. Hackerler, Yılmaz'ın Facebook'taki arkadaş listesindeki kişilere belediye başkanıymış gibi davranıp, cep telefonlarının numarasını istedi. Hackerlar, elde ettikleri telefon numaralarına "Sizden bir ricam olacak. Sana bir mesaj yollacağım cevap olarak evet yaz gönder tamam mı" mesajını gönderdi. Tuzağa düşen vatandaşların cep telefonlarına, "Hattınızı turkcell mobil ödeme servisine açmak ve zong üzerinden 40 TL karşılıgında fb mobile payments satın almak için bu mesaja evet yazarak cevaplayın" iletisi geldi. Bu mesaja 'evet' diyenlerin hesabına 40 TL yansıtıldı. Hackerlerin yaptığı dolandırıcılğı öğrenen Mehmet Ruhi Yılmaz, avukatları aracılığıyla durumu emniyete bildirdi. Savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

ANONSLA DUYURULDU

Bununla da yetinmeyen Başkan Yılmaz, durumdan haberdar olmaları için vatandaşlara, belediye haporlöründen, "Belediye Başkanımız Ruhi Yılmaz'a ait olan sosyal paylaşım sitesindeki hesap, sanal korsanlar tarafından ele geçirilmiş, bu hesaptan çeşitli kişilerle özel konuşma yapılarak, Belediye Başkanımızın adıyla yönlendirildikleri bilgisi alınmıştır. Vatandaşlarımızın bu hesaptan gelen mesajları göz önüne almamaları ve kesinlikle buradan iletişim kurmamaları gerekmektedir. Konuyla ilgili savcılığa şikayette bulunulmuş, savcılık bu hesapla ilgili soruşturma başlatmıştır" anonsunu yaptırdı.

Dursunbey Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Dursunbey Emniyet Müdürlüğünden vatandaşlarımızın dikkatine; Son günlerde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarında sosyal paylaşım sitelerinden yazılan adreslere girilmemesi, gelen maillerin kabul edilmeyip silinmesi ve telefonlarınıza 6662 numaradan gelen mesajlara hiç bir şekilde cevap verilmemesi önemle rica olunur" dendi.

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, olayı öğrendiğinde büyük bir üzüntü duyduğunu, yaşananları polise ve facebook yöneticilerine bildirdiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtip, "Sanal korsanların mesajını alan pek çok kişi, mesajın benden geldiğini düşünerek numarasını göndermenin yanı sıra kendilerinden istendiği gibi cep telefonlarına gelen mesajları `evet' diye yanıtlamış. Bunun üzerine de hesaplarından bir miktar para aktarılmış oldu. Bu olaydan sonra bazı vatandaşların beni aramasıyla dolandırıcılık ortaya çıktı. Savcılık soruşturma başlattı. Facebook, Hotmail ve Msn şifrelerim başkaları tarafından ele geçirilmiştir. Emniyete ve ilgili şirket merkezine bildirdim. Bilenlere sordum şirketin merkezi Amerika'da olduğu için anında yapılacak bir şey olmadığı söylendi. Kötü niyetli insanların dostlarıma zarar vermesini istemiyorum" dedi.

HD(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)