Geçen salı günü makamında işadamı H.Ş. ile üç adamının saldırısına uğrayan Belediye Başkanı İsmail Ok bugün basın mensupları için yapımı devam eden Şehitlik Parkı’na gezi düzenledi, ardından spor kompleksinde incelemelerde bulundu. Bir süre önce hizmete giren yeni mezarlıkla ilgili bilgiler verip, dua eden Başkan Ok’un gezisine başkan yardımcısı Yusuf Özenç'le bazı MHP'li belediye meclis üyeleri de katıldı.

Bu arada Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube'den iki sivil polis memurunun da Başkan Ok'a eşlik ettiği gözlendi. Başkan Ok bu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Talebimiz olmamasına karşın devletimiz bize koruma tahsis etti. Ben arkadaşlarımızı korumadan çok misafirimiz, arkadaşımız olarak görüyorum. Bir kez daha vurgulamak istiyorum: Bizim hiçbir koruma talebimiz olmadı. Ancak devletimiz böyle uygun görmüş. Devletin bu kararına da karşı çıkacak halimiz yok."

Başkan Ok, belediyedeki saldırı olayından sonra dört kişinin tutuklanması ile ilgili olarak da "Biz devletimize ve adalete güveniyoruz. Yasalar çerçevesinde hareket ediyoruz. Yapılanlar ortada. Yorum yapmama gerek yok. Devletimiz ve hukuk gereğini yerine getirecektir" dedi.

KAVGA İLE DÖVÜŞLE İŞİMİZ YOK

Olayın ardından partili, partisiz 7'den 70'e herkesin üzüntülerini kendisine dile getirdiğini söyleyen Ok, "Halkımızın olaya sağduyulu tavrı beni ziyadesiyle mutlu etti. İnanın telefonlara cevap veremiyorum, mesajlara yetişemiyorum. Beni anlayışla karşılamalarını diliyorum. Bu hassasiyetleri için herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Görevimizin başındayız. Moral olarak her zamankinden güçlüyüz. Biz hizmete talibiz, biz hizmet adamıyız. Kavga ile dövüşle işimiz yok. Bundan sonrası devletin, adaletin, yargının yapacağı iştir. Sonu inşallah hayırlı olur. Böyle şeylere tevessül edenler de bundan bir ibret ve ders çıkarır" diye konuştu.

Başkan Ok, tutuklanan Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç'la ilgili bir soruya da "Adalet süreci devam ediyor. Tuncay başkanın yargılama sonucunda aklanarak aramıza döneceğine ve hizmetlerine devam edeceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Bu arada CHP'den istifa eden Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, Başkan Ok'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bozoğlu, kentte yaşayan bir insanın bir belediye başkanına sadırmasını anlayamadığını ve üzüldüğünü söyledi.



CY(İÖ/CK)