Kedi Barınma Evinin yapımına öncülük eden emekli bankacı Aysel Tunalıoğlu’da teşekkür eden Özhaseki, "Aysel hanım maaşını, hatta zaman zaman kredi çekerek evinde 70’a yakın kedi besliyordu. Komşuları rahatsız olunca, bize başvurdu. Biz de böyle bir barınma evini hayata geçirdik’’ dedi. Burada kedileri bir süre seven Başkan Özhaseki, hayvanlara şefkat göstermenin önemine değinirken de şunları söyledi:

"Peygamberimizin de cennet müjdelediği bir kişi o dönemde kendisi için kuyuya inip su içmiş. Çıktığında bir köpeğin susuzluktan ölmek üzere olduğunu görünce kuyuya tekrar inip, ayakkabısına su doldurup, üstelik ayakkabıyı ağzıyla tutarak su dolu çıkarıp, köpeğe içirmiş. O nedenle hayvanlara da şefkat göstermek gerekir."

ŞEHİTLER İÇİN "İÇİMİZ YANIYOR" DEDİ

Başkan Mehmet Özhaseki, son terör saldırılarını gündeme getirerek "Artık, şehit haberleri kanıksandı mı?’’ sorusuna da "Böyle bir kanıksama söz konusu olur mu? Bir kere 20 yaşındaki evlatlarımızın çoğu bıyığı yeni terlemiş çocuklar. Gencecik fidanlar. İçimiz yanıyor. Bölgedeki makul istekler yerine getirildiği halde, hala askerimize silah sıkılıyorsa, silah elde geziliyorsa bunun adı hainliktir, şerefsizliktir. Bize düşen güvenlik güçlerimize ve şehit yakınlarına destek olmak onlara sahip çıkmaktır’’ karşılığını verdi.