Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesini bütün hızıyla sürdürürken, yıkılan evler arasında Kayhan mahallesi Muhtarı İsmail Tamuroğlu’nun kaçak çatı katı da yer aldı. Kayhan Yağız sokak’taki 6 katlı binanın çatı katının kaçak olduğu ihbarını alan Osmangazi Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı. Çevik kuvvet ve zabıta ekiplerinin tedbir aldığı yıkım olaysız ekilde tamamlandı.

'Başkan Mahallemizde' projesi kapsamında mahalleleri gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın son durağı Kayhan Mahallesi oldu. Başkan kaçakla ilgili önemli mesajlar verirken, evinin çatı katındaki yıkımdan hiç zösöz etmediği muhtar Dündar ile mahallenin sorunlarını paylaştı.

Kaçak yapıların yıkımıyla şehirde yaşayan vatandaşların hayat kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını söyleyen Dündar şunları söyledi:

"Osmangazi Belediyesi kentsel dönüşüm ve ilçedeki vatandaşlarımızın daha rahat etmesi adına çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar kamulaştırma için 60 milyon TL harcadık. Yapmış olduğumuz kamulaştırmalarla mahalle içlerindeki çıkmaz sokakların açılması, yeşil alanların oluşturulması ve yeni parkların yapılmasını sağlıyoruz. Bunları yaptıkça da, kaçak yapıların olduğu mahallelerimizde vatandaşlarımızın nefes aldığı yeni mekanlar ortaya çıkarmış oluyoruz. Dolayısıyla vatandaşın hayat kalitesini yükseltmiş oluyoruz. Valilik ve belediyenin birlikte yürüttükleri kaçakla mücadele çalışmaları var. Birçok noktada kaçakla mücadele hızlı bir şekilde sürüyor. Bu çalışmalarla planlı şehirleşmeye doğru yönelmek, kaçağın önüne geçmek, buna bağlı olarak şehrin yenilenmesine katkı sağlamak istiyoruz. Nerede nasıl, kanuna aykırı bir yapılaşma varsa kurumsal olarak, bunun üzerinde ciddi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları belediye olarak hassasiyetle yürütmekteyiz."



SÇ(FK/COŞ)