Fethiye'nin Günlükbaşı mevkiinde 2008 yılında yapımı tamamlanan Başaran İş Merkezi'ne Fethiye Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının İmar Kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olduğu gerekçesiyle Ak Partili belediye meclis üyeleri tarafından verilen şikayet dilekçeleri müfettişler tarafından incelenmiş ve Danıştay tarafından soruşturma izni verilmişti. Bu kararın ardından Fethiye Adliyesi'ne taşınan konuyla ilgili olarak Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, İmar ve Şehircilik Müdürü Durcan Kaya, İnşaat Mühendisi Sanem Şener, Şehir Plancısı Güzide Özkaya, Harita Kadastro Teknikerleri Özlem Şenel ve Adnan Nurcan hakkında görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik suçundan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmayı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da izledi. Duruşmaya şikayetçiler dönemin AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Süleyman Koca, Ahmet Kestepli, Ayşegül Esen, Muhittin Kayabaş ve Hüseyin Güzel katılırken, Ramazan Duran adına avukatı Tuğba Ergün Duran duruşmada hazır bulundu. Şikayet dilekçesinde imzası bulunan diğer müşteki AK Parti Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kayaman ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Ümit Selçuk Doğan duruşmada ilk olarak sanıklara iş merkezine ruhsat verilme süreci hakkında sorular sordu.

SUÇLAMALAR REDDEDİLDİ

Sanıklar, suçlamaları kabul etmezken, kendisine ruhsat verdiği binaları yerinde inceleyip incelendiği sorulan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri binaya bakar, bense sadece gerekli imzaların tam olup olmadığını kontrol edip tasdiklerim. Arazide denetim yapma gibi bir durumum yoktur" dedi.

Müşteki sıfatıyla iddiaları sorulan Ak Parti meclis üyeleri, sanıklardan şahsi şikayetlerinin olmadığını ve olaydan zarar görmediklerini belirtti. Sadece konunun incelenmesi için dilekçe verdiklerini belirten müştekiler ilgili suçun işlenip işlenmediği hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme duruşmaya katılmayan müşteki Ak Parti Meclis Üyesi Selahattin Kayaman'ın dinlenmesi ve bilirkişi raporlarının tekrar incelenmesi için 22 Mart tarihine ertelendi.