Kemer İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi, 29 Mart 2008'de belde statüsünden çıkarılarak Konyaaltı İlçesi'ne mahalle olarak bağlandı. Ancak Konyaaltı'na bağlanmaktan memnun kalmayan mahalleli, Beldibi'nin yeniden Kemer'e bağlanması için talepte bulundu. Bunun üzerine referandum kararı alındı. Mahallenin, Kemer İlçesi Göynük Beldesi'ne bağlanması için bugün referandum yapıldı.

2 bin 834 nüfuslu Beldibi’nde, 1351 seçmen Beldibi İlköğretim Okulu'nda kurulan 7 sandıkta oy kullandı. Saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, saat 17.30'da sona erdi. Beldibi'nin Göynük'e bağlanması için beyaz renkli ve üzerinde 'Evet' yazılı, Konyaaltı'nda kalması için turuncu renkli ve üzerinde 'Hayır' yazılı oy pusulaları kullanıldı. Referandumda oy kullanmak için gelenlerden bazıları "Hayırlısı neyse o olsun" diye görüş belirtirken, bazı vatandaşlar da 3 yıldır belediye hizmetlerinden memnun olmadıklarını aktardı. Sandıkların açılmasından sonra yapılan sayımda 756 oy 'Evet' çıkarken, 595 seçmen ise 'Hayır' oyu kullandı.

BELEDİYELERİN HALKIN KARARINA SAYGI DUYMASINI BEKLİYORUZ

Referandum sonuçlarını değerlendiren Beldibi Çifteçeşmeler Mahallesi Muhtarı Ali Çoban, kararın Beldibi’ne hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Çoban, "Halkımızın kararına saygımız sonsuz. Şimdi bu referandum sonucu, Göynük Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarında gündeme gelecek. Halkımızın verdiği karara belediye meclislerinin de saygı duymasını bekliyoruz" dedi.

DAHA ENTEGRE BİR DURUM OLUŞACAK

Beldibi Bahçecik Mahallesi Muhtarı Ömer Talih ise şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın önüne karar vermesi için sandık konuldu. Bazı vatandaşlarımızın endişesine karşın, büyük bir bölümü 'Evet' oyu kullandı. Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'ne mahalle olarak bağlanacağız. Hem altyapı hem de hizmetler açısından entegre bir durum oluşturacak. Bundan sonra karar, Göynük ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde. Meclis kararından sonra Valilik onaylayacak ve İçişleri Bakanlığı nihai kararı verecek. Halkımız için hayırlısı olsun."