Meram İlçesi'ne bağlı Sağlık Beldesi'nde gerçekleşen eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif içerikli sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine eğitim verilmeye başlandı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 37 gönüllü, haftada 4 gün beldeye giderek öğrencilere Türkçe, İngilizce, matematik, satranç gibi birçok alanda eğitim vererek, gönüllü ablalık ve ağabeylik yapıyor.

Proje kapsamında beldeden, kent merkezindeki Selçuk Üniversitesi’nin Uygulama Anaokulu’na eğitim ve ziyaret amaçlı getirilen öğrenciler, önce buradaki yaşıtları ile tanıştı, ardından da daha önce görmedikleri piyanoya dokunmanın heyecanını yaşadı.

"HALKLA DA SOSYAL FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecek projenin birinci periyoduna başlandığını, toplam 3 ayrı periyot hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

''Proje süresince ilköğretim ve okul öncesi eğitimin yanı sıra kasaba halkına yönelik de bir takım eğitsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz. Örneğin proje hayatiyete geçer geçmez Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından bölgede diş taraması yapıldı. Yakında Selçuklu Tıp Fakültemiz tarafından göz sağlığı taraması ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından genel sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca öğrencilere yönelik sivil savunma, etkili ders çalışma teknikleri, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı konularında konferans verilecek.''



HK(İA/AK)