YERDE YATARKEN BULUNMUŞTU


Beyoğlu'nda arkadaşlarıyla gittiği barda eğlendikten sonra Şişli Harbiye'deki evine gitmek için yola çıkan, değişim programı (Erasmus) aracılığıyla İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıfta okuyan 21 yaşında Belçikalı Nathan Van Iseghem, dün saat 03:30'da Yedikuyular Caddesi'nde yerde hareketsiz halde bulunmuştu. Ambulansla da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan gencin göğüs kısmında kırıklar bulunduğu belirlenmiş. Nathan Van Iseghem doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.


Olayı duyan arkadaşları ve Belçika Başkonsolosluğu yetkilileri hastaneye gelerek gencin ölümüyle ilgili bilgi aldı.


Olay yerini gören güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, gencin trafik kazasına kurban gitmiş olabileceği üzerinde duruyor. İstanbul Üniversitesi Erasmus eski Başkanı Recep Alpaslan Ceylan da Nathan'ın Erasmus kulübünde öğrencisi olduğunu belirterek, polis ekiplerinin kendilerine güvenlik kamera kayıtlarını gösterdiğini ve görüntülerde Nathan'ın caddede yuvarlanarak yere düştüğünü hemen ardından bir kamyonetle bir taksinin geçtiğini söyledi.


“GÜVENLİK KAMERASINDA BEYAZ BİR KAMYONET VE BİR TAKSİ VAR"


Recep Alparslan Ceylan, “Ben evde uyuyordum arkadaşım aradı. Böyle bir kaza oldu. Nathan ölmüş dedi. Başta inanmadım. Taksim'e yakın oturduğum için hastaneye geldim. Burada öldüğünü öğrendim, şok oldum. Ölüm nedenini biz de tam bilmiyoruz ancak sabah 7 gibi olay yerine gittik. Işıkların olmadığı yoğun bir trafik var. Nathan normalde evine giderken o caddeden karşıya geçerek orada bulunan otelin yan yolundan gider. Güvenlik kamerası görüntüleri var. İzledik. Görüntülerde araç farlarından dolayı görüntüler net değil ancak Nathan yuvarlanarak yere düşüyor. Küçük bir alanda. O sırada yandan beyaz bir kamyonet geçiyor arkasından da taksi geçiyor. Çok kör bir noktada olduğu için vurma anı görünmüyor" dedi.


“YORGUN DÜŞTÜĞÜ İÇİN BARDAN ERKEN ÇIKIYOR"


3 arkadaşı ile birlikte Haribiye oturduğunu ifade eden Ceylan, “Arkadaşlarıyla Beyoğlu'nda bir bara gidiyorlar. Diğerlerinden önce içmeye başlıyor. Yorgun düştüğü için arkadaşlarını barda bırakıp kendisi erken çıkıyor. Herhangi bir problemi de yok. Moral bozukluğu falan da yoktu" diye konuştu.


Ailesine üniversite aracılığıyla ulaştıklarını da söyleyen Ceylan, “Resmi kanallar aracılığıyla ulaşılırsa daha mantıklı olur diye düşünmüş arkadaşları. Muhtemelen onlarda gelecekler" dedi.


“ÇOK SEVECEN VE NEŞELİ BİRİYDİ"


Erasmus programıyla Eylül ayında İstanbul'a geldiğini söyleyen Recep Alparslan Ceylan, “İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde İngilizce okuyordu. Belçika'nın Gent şehrindeki bir üniversiteden gelmişti. Çok sevecen, neşeli biriydi. Hatta öğrenciler arasında maskot gibiydi. Herkesi eğlendirirdi. O yüzden birisiyle kavga etme olasılığını bile düşünemiyorum. Ne kadar sarhoş olursa olsun biriyle dalaşma gibi bir durumu söz konusu olamaz. Tamamiyle kaza olduğunu düşünüyorum. Ve şoförün kaçıp gittiğini düşünüyorum. Bir tane ticari taksi ve beyaz bir kamyonet var. Belçikalı genç öğrencinin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis ekipleri olay sırasında çevrede bulunan güvenlik kameraları kayıtlarını inceliyor.