Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, mezun olduğu Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni, ziyaretti. Bir sınıfta sıraya oturan Bozdağ, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

BDP'li milletvekili Sebahat Tuncel hakkında PKK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verildiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, kararın nihai karar olmadığını belirtti. Tuncel hakkında verilen kararın Yargıtay aşamasının olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

''Yargıtay aşaması ne kadar sürecek, ne karar verilecek, onu bilemiyoruz. Şu an da ilk derece mahkemesinin verdiği bir karar var, süreç devam ediyor. O sürecin bitiminde netleşecek. Yargıtay onarsa, ona göre hukuk süreci işler. Bozarsa, ona göre hukuk süreci işleyecektir. Kesinleşmiş karar olmadığı için sonuca dair bir değerlendirme yapmak yanlış olur.'' 

''ANAYASA HÜKÜMLERİ AÇIK''

Sebahat Tuncel'in milletvekilliğinin düşüp, düşmeyeceği sorusuna ise Bekir Bozdağ, ''Anayasa hükümleri açık. Ama henüz Yargıtay aşaması bitmediği için, Yargıtay şöyle karar verirse şöyle olur, böyle karar verirse böyle olur, şeklinde değerlendirme yapmayı ben doğru görmüyorum. Yargıtay karar verirse, ne  zaman ne olacağı, ne karar verileceği Anayasa'da çok açık belli. Bozduğu zamanda ne olacağı o da usul yasalarımızda yazıyor'' dedi.

''SAMİMİ BULMUYORUM''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Mayıs darbesinde idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in kabrini ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine Bekir Bozdağ, şunları söyledi: 

''Bunu ben CHP adına, olumlu gelişme olarak görüyorum. Darbeci geçmişiyle yüzleşmesi çok önemli. 27 Mayıs 1960 darbesi, CHP ve CHP'lilerin alkışlarıyla gerçekleşmiş, o dönemde idamında coşkuyla karşıladığı, Türkiye'de o dönemde yaşayan insanlar ve bütün Türkiye kayıtları onun tanığıdır. Ama dilerim ki, bu dersini alma, samimi olsun. Ben Kılıçdaroğlu'nun 'dersimizi aldık' demesini işin doğrusu samimi görmüyorum. Bir yandan darbe mağduru olan merhum başbakanımızın idamını cinayet olarak  değerlendirirken, öte yandan Silivri ile irtibatını sürdürmesi oldukça, gayri samimi bir yaklaşım. Silivri'de devam eden, davaların iddianamelerine baktığınızda, demokratik parlamenter sisteme dönük, meşru hükümete dönük, darbe teşebbüsünde bulundukları iddiasıyla  yargılanan kimi sanıklar var. Sayın Kılıçdaroğlu, bir yandan haklarında ciddi iddialar bulunan ve bu nedenle yargılanan kişilerden bazılarını milletvekili gösterirken, diğerleriyle ilgili de bunların yanında olması, yargı süreci bittikten sonra, bir tavır koyması gerekirken, böyle iddialarla yargılananları destekleyen yaklaşımlar, eylemler, söylemler, ortaya koyması, bu noktadaki samimiyetine gölge düşürür."

'SİLİVRİ MÜDAFAASINI YASAKLARSA

Bekir Bozdağ, ''Eğer sayın Kılıçdaroğlu, derisini almış da, ezber yapıyorsa, o zaman ezber bozdurtuyorsa, ezberi bozan bir iş yapacak. Yarın milletvekillerinin Silivri'ye gitmesini, Meclis genel kurulunda Silivri müdafaasını yasaklarsa, o zaman biz Kılıçdaroğlu'nun, samimi olduğunu, geçmişten gerçekten  ders aldığına inanırız, onun ötesi, günlük siyasal rantlara, dönük adımlar olarak gözükür'' dedi. 



MKY-ÖÇ(İA/AAA)