14 Şubat'ta Hacı Ali Öztürk Mahallesi cezaevi bitişiğindeki adliye lojmanlarında meydana gelen olayda, gece bekçiliği yapan evli ve 4 çocuk babası Adil Önal, iddiaya göre Sevgililer Günü'nde Sevim T.'ye cep telefonundan aşk sözcükleri içeren bir SMS gönderdi. Annesine gelen mesajı gören H.İ.T. evdeki av tüfeğini alıp, nöbetteki Adil Önal'ı vurup, öldürdü.

Olaydan sonra yakalanıp, İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan H.İ.T., bugün geniş güvenlik önlemleri altında, çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi. H.İ.T. çıkarıldığı mahkemede 'Ateşli silahla kasten adam öldürme (Kamu görevlisini görevi başında öldürme)' suçundan tutuklandı. 

Şüphelinin annesi Sevim T. ve babası Ökkeş T. ise şüpheli olarak Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay günü maktulden 3- 4 mesaj aldığı ve bu mesajlardan birinin de Sevgililer Günü'nü kutlamasıyla ilgili olduğu öne sürülen Sevim T.'nin sorgulama sonrasında fenalık geçirdiği, polis tarafından İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındığı belirtildi.

Cinayet şüphelisi H.İ.T'nin, internette Tuncay T. adıyla açtığı sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında olaydan yaklaşık 18 saat önce, 'Kader gülmüyor yüzümüze be kanka' notu yazdığı ortaya çıktı.



KÇ(OA/COŞ)