Memleketi Rize'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bekaroğlu, HAS Parti kongresinin kapatılma gündemli olarak 16 Eylül tarihinde yapılmasının planlandığını öğrendiklerini anlattı. Önceleri partinin kapatılacağı ve çoğunluğun da Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye geçeceği gibi oluşan görüntünün gerçek olmadığının sonradan anlaşıldığını söyleyen Bekaroğlu, şöyle konuştu: 

“Numay bey 30 Eylül tarihinde yapılacak kongrede AK Parti’nin yönetimine girecek, diğer arkadaşlara da, 'Parti kapandı. Siz de AK Parti’ye başvurun' diyecek. Birleşme ve bütünleşme olmayınca itirazlar artmaya başladı. Bizim gibi, baştan beri partinin kapatılmasına ve bu projeye karşı çıkanlar, 'Madem gidiyorsunuz, partiyi terk ediyorsunuz, partiyi kapatmaya hakkınız yok. Bu siyasi ahlaka sığmaz. Partiyi kapatmayın' diyoruz. Bu düşüncede olanların sayısı artmaya başladı. Eğer parti kapatılmazsa ,HAS Parti ile oturup yeniden geniş bir istişare toplantısı yapacağız. Aldığımız karar bu yönde. Sonra da HAS Parti kongresini toplayacağız. Bu kongrede, HAS Parti yoluna devam edecek mi, nasıl devam edecek, buna karar vereceğiz. Kapatılırsa durmayacağız ve kapatılmasına karşı çıkan ve HAS Parti’ye farklı bir odak diye rey veren 328 bin kişiye çağrı yapacağız. İleride partileşmenin de gündemde olacağı bir siyasi ve muhalefet hareketi ile devam edeceğiz. Kamuoyu yoklamaları da gösteriyor ki AK Parti yavaş yavaş güvenini kaybetti, meşruiyeti sorgulanmaya başlandı. Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine dair umut ve beklentiler aşınmaya başladı. Muhalefette yapılamıyor. Son anketler yeni bir siyasi hareketten söz ediyor. Bütün bunları göz önüne alarak bir siyasi muhalefet hareketini, tekrar benzer şeyleri söyleyen insanlarla tamamlayarak, bütünleştirerek devam ettirmek istiyoruz. Masada, ileride partileşme de gündemde olacak. Benzer ittifaklar da gündeme gelecek.”

"NUMAN BEY BÜYÜK BİR VEBAL ALTINDADIR"

HAS Parti’ nin Milli Görüş, sol gelenek, MHP ve BBP geleneğinden gelen insanları ortak bir programla ilk defa bir araya getiren bir parti olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “Numan bey, 'HAS parti olmuyor' diyerek AK Parti’ye geçmiyor. Farklı ve gerekli olan bir muhalefeti kurma umudunu da söndürerek geçiyor. Numan bey, büyük bir vebal altındadır. Biz bunu yeniden yapmanın imkan ve yollarını arayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.