Ordu Devlet Tiyatrosu'nda 'Bir Delinin Hatıra Defteri' isimli oyunu sahnelemek için 3 günlüğüne memleketi Ordu'ya gelen tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, havanın da güneşli olmasını fırsat bilerek 530 metre rakımlı Boztepe'ye çıktı. Sabah kahvaltısını burada yapan ünlü oyuncu, sisin dağılmasının ardından yamaç paraşütüyle atlamaya hazırlandı. Sanatçı Erdal Beşikçioğlu da, "Uçacağız biraz sonra. Bu kadar güzel bir manzarayı yukarıdan göreceğiz. Çok hoş, heyecanlı, adrenali yüksek bir spor dalı. Bakalım aşağıya indiğimiz zaman nasıl hissedeceğiz kendimizi, ben de merak ediyorum. İlk defa yapıyorum" dedi. Yamaç Paraşütü Hocası Barış Sağra, ünlü sanatçıya atlayışın nasıl olacağını anlattı. Bilgilerin ardından hazırlanan ikili, hızlı bir koşuyla ayaklarını yerden kesti. Sanatçı Erdal Beşikçioğlu'nun yamaç paraşütüyle ayaklarının havalandıktan sonra çığlık atarak, "Süper be!" diye bağırdı.

Yamaç paraşütüyle havada yaklaşık 15 dakika süren uçuş ardından başarılı bir şekilde sahildeki kumsala inen ünlü sanatçı Erdal Beşikçioğlu, kendilerini bekleyen Ordulular'dan da büyük alkış aldı. Beşikçioğlu, şöyle dedi:

"Şahane, ben böyle bir keyif yaşamadım. Yapılası bir iş. Düzgün hava şartlarında, doğru insanlarla yapılası bir iş. Mesela ben atladım, bir daha atlamak istiyorum, bir daha atlamak istiyorum. Öyle hoş bir duygu, garip bir adrenalin salgılıyor vücudunuz. Bu da çok güzel. Yere indikten sonra daha da keyifli oluyor." 

Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğiyle ilgili konuşan Erdal Beşikçioğlu, "Bunun bir hata olduğunu ve bu hatanın da neresinden dönülürse kar olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar Türkiye'de tiyatroyu halka sevdirmek için elimizden gelenin maksimumu kadar çalıştık biz Devlet Tiyatrosu'nun oyuncuları olarak. Güneydoğu'da olsun, Doğu Anadolu'da olsun, ülkenin kıyı bucak gezmediğimiz yeri kalmadı. Sadece Türk insanını tiyatroyla tanıştırabilmek için. Bu konunun hata olduğunu düşünüyorum. Bu hatadan da dönüleceğine inanıyorum" diye konuştu.

"TİYATROYA DEVLET DESTEĞİ ŞART"

Özel tiyatroların devlet desteği olmadan ayakta durmasının yanında seyirciyle buluşmasının çok zor olduğunu söyleyen Beşikçioğlu, şöyle devam etti:

"Ben 10 TL'ye halkla buluşuyorum. Özel tiyatroda bu gişenin 30 TL olması gerekiyor minimum. Siz yaptığınızın maliyetini, emeğini ödeyebilesiniz. Zor bir iştir özel tiyatro yapmak. Devlet desteğine ihtiyacı vardır muhakkak. Kültür Bakanımız da elinden gelen maksimum gayreti gösterdiğine inanıyorum. Devlet tiyatrolarının bir çok ilde açılması, özel tiyatroların gelip burada gösteri yapmalarına sebep olacaktır alt yapı bakımından. Devlet tiyatroları bu alt yapının hepsini hazırlamıştır. Özel tiyatrolar için maksimum desteği sağladığına inanıyorum ben. Hem Devlet tiyatrolarının, hem Kültür Bakanlığı'nın ama tabii ki insan daha da tiyatro olsun istiyor. Daha fazla seyirciyle buluşalım istiyor."

Erdal Beşikçioğlu, daha sonra sahilde dolaşıp Ordulular'la sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.



EK(İS/İD)