İlçe Merkezinde toplanan kalabalık ellerinde bayraklarla Behçet Oktay’ın mezarının bulunduğu İlçe Mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Mezarlığı vardıklarında Behçet Oktay'ın kabri başında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve çiçekler bırakıldı.

Kardeşleri Şule Oktay ve Zeynep Demirci'nin de bulunduğu anma törenine katılanlara hitap eden Behçet Oktay'ın ağabeyi Nezih Oktay, kardeşinin karanlık güçlerce öldürülmüş bir kahraman olduğunu belirterek, “Türkiye değerli bir evladını kaybetti" dedi.

Behçet Oktay’ın, ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını verdiğini ifade eden Nezih Oktay, şunları söyledi:

"Hepimiz çok iyi biliyorduk ki, o hiçbir zaman görevden ve sorumluluktan kaçmazdı. Özellikle de ülkenin bölünmez bütünlüğünün böylesi zorda kaldığı bir dönemde, en riskli görevleri bile almaktan çekinmezdi. 3 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelemiz sonucu açtırdığımız dava dosyası ile Behçet Oktay’ın ölümüne intihar diyenlere ve buna inananlara en güzel cevabı vermiş olduk.”

Nezih Oktay daha sora gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın cinayet olarak aydınlatıldığını ileri sürdü. Oktay, "Ama maalesef birileri bu aydınlanan dosyadan rahatsız ki tekrar dosyayı kapatmaya çalışıyorlar. Elimizde somut deliller mevcut, bu olayın dönüşü yok. Kısa zamanda avukatımızın tetikçileri ve tetikçilerin önündekileri açıklayacağını düşünüyorum” dedi.