Sapanca’daki soruşturma, 2008 yılında Behçet Cantürk'ün kızı Gezal Cantürk’ün, Ergenekon Soruşturması kapsamında babasının öldürülmesiyle ilgili bazı iddiaların gündeme gelmesi üzerine, Sapanca Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulunması ile başladı. Dönemin Sapanca Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Cantürk'ün kızının verdiği dilekçeyi 15 Ocak 1994 tarihinden bu yana açık olan Behcet Cantürk cinayeti soruşturması kapsamında işleme aldı. 

KUTLU SAVAŞ'IN İFADELERİ DE İSTENDİ

Bu kapsamda davanın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderen Savcılık, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş'ın dava dosyasında olan ifadeleriyle ilgili belgelerin ve Ergenekon soruşturması kapsamında Cantürk cinayetiyle ilgili diğer belge ve dokümanların da gönderilmesini istedi.

Savcılığa gelen davayla ilgili belgeler bir süre önce Eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın’ın ifadeleriyle başlatılan soruşturmada, Ergenekon davasının üçüncü iddianamesinde yer alan ve eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’e ait olan kayıt deşifresinde, Cantürk cinayetine ışık tutacak ifadeler yer almıştı.

Sözkonusu kayıtta Şahin, Ergenekon’dan tutuklu Fatma Cengiz’e gönderdiği mesajında, "B.C.’yle akrabadır ve bana da 'bu adamı öldürdün' diye ceza verdiler. Yazıklar olsun ve H.A.'nın E.'nin ABD’nin has adamıdır" yazdı. Savcılık mesajdaki 'B.C.' rumuzunun Behçet Cantürk olduğunu tespit etti.

Sapanca Cumhuriyet Savcısı Fatih Camgöz, faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Ankara’da süren soruşturma nedeniyle dosyayı CMK 250 ile Özel yetkili Ankara Savcılığına gönderdi.



BT(MB/COŞ)