Ünlü ressam Bedri Baykam ile asistanı Tuba Kurtulmuş, Kars’taki “İnsanlık Anıtı"nın yıkımına karşı Beşiktaş’taki Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı çıkışında saldırıya uğramış, olayın zanlısı Mehmet Çeliker hakkında, “adam öldürmeye teşebbüs" suçundan kamu davası açılmıştı. Davanın 1 Ekim 2011’de görülen ilk duruşmasının çıkışında, jandarmaların arasından kurtularak, Baykam ve Kurtulmuş’a saldıran Çeliker hakkında 'hakaret' ve 'kasten yaralama'dan ikinci bir dava açılmıştı.

Davanın görülmesine bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edildi. İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı davasından tutuklu sanık Mehmet Çeliker, müştekiler Bedri Baykam, Tuba Kurtulmuş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz verilen Tuba Kurtulmuş, sanık Çeliker'in olay günü jandarmalar arasında kapıdan çıkmak üzereyken Bedri Baykam' hamle yaptığını gördüğünü belirterek, "Sanık jandarmalardan kurtuldu, polisler tarafından tutuldu. Sanığın yumruk savurduğunu görmedim. Hakaret sözü söylendi ancak ne söylediğini net olarak hatırlamıyorum. Bana karşı herhangi bir hamlesi olmadı. Şikayetçiyim" dedi.

BAYKAM'A DURUŞMADA HAKARET

Bu arada jandarmalar tarafından salona alınan sanık Mehmet Çeliker, Bedri Baykam'a doğru konuşarak hakaretlerde bulundu. Çeliker "Duruşmalara girmek istiyorum" dedi. Ardından söz alan Bedri Baykam, "Sanık İstanbul 1. Ağır Ceza mahkemesi'ndeki davada beni öldürmeye teşebbüsten yargılanmaktadır. Ayrıca sanık mahkemeleri de kullanmaktadır. Sanık huzurda şahsıma hakaret etmiştir. Bununla ilgili de gerekenin yapılmasını talep etmekteyim" ifadesini kullandı. Bedir Baykam'ın avukatı Şükran Tezel ise, "Sanığın duruşmadaki hakaretiyle ilgili suç duyurusunda bulunulmasını, bir sonraki duruşmada sanığın da bulunacağı gözönüne alınarak mahkemece güvenlik önlemlerinin yerine getirilmesi talebimiz vardır" dedi.

POLİSLER TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme, davaya konu olay sırasında salonda bulunan 4 polisin tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme Çeliker'in duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle hakaret suçunun şikayete tabi suçlardan olduğunu savcılığa kendilerinin suç duyurusunda bulunabileceklerini belirtti. Duruşma ertelendi.


(BB)