Ünlü ressam Bedri Baykam ve sekreteri Tuba Kurtulmuş'u Akatlar Kültür Merkezi çıkışında bıçaklayan Mehmet Çeliker'in "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile müşteki Bedri Baykam ve avukatı katıldı. Sanık Çeliker'in avukatı ise mazeret belirterek duruşmaya gelmedi.

"CEZAMA RAZIYIM"

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Recai Akgün, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'ndan döndüğünü belirtti. 4. Adli Tıp İhtisas Kurulunca sanık Mehmet Çeliker'in suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu yönündeki rapor önceki duruşmada mahkemeye ulaşmıştı. Rapora karşı diyeceği sorulan tutuklu sanık Mehmet Çeliker, "Rapora karşı bir diyeceğim yoktur. Bedri Baykam ile hasım olmaya devam edeceğim. Husumetim de sürüyor. Cezama razıyım" dedi. Başkan Akgün, sanığı "Burası gösteri yeri değil" diyerek uyardı.

"SANIĞIN ARKASINDA BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Söz alan Bedri Baykam da "Sanık sürekli olarak hukuka meydan okumaktadır. Almış olduğu siparişleri gerçekleştiren konumundadır. Arkasındaki kişi veya güçlerin bulunmasını talep ediyorum. Sanığın arkasında bir terör örgütünün olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Baykam'ın avukatı Şükran Tezel de sanığı teşvik eden kişilerin belirlenmesi ve yargı önüne çıkarılması gerektiğini savunarak kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulunacaklarını, bunun için süre istediklerini belirtti. Sanığın tututkluluk halinin devamına karar veren heyet, Baykam'ın avukatına süre vererek duruşmayı erteledi. Bedri Baykam adliye çıkışında basın mensuplarına davanın gidişatıyla ilgili bilgi verdikten sonra aracına binerek adliyeden ayrıldı. Baykam'a iki koruması da eşlik etti.

40 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede tutuklu sanık Mehmet Çeliker’in, Bedri Baykam ve asistanı Tuba Kurtulmuş’u tasarlayarak öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle 26 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

(BB)