Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı sanat kurumlarınca Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile Denizli Pamukkale travertenlerin altındaki Natural Park'ta gerçekleştirilen konseri yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Türk Halk Müziği'nin ünlü Sanatçısı Bedia Akartürk, şarkılarını, Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın 60 kişilik kadrosunun eşliğinde söyledi. Orkestara Şefi Cemil Günçer'in orkestra düzenlemeleri ile Bedia Akartürk konserde klasikleşmiş Anadolu bozlaklarını seslendirdi. Sanatçı Akartürk, 'Gayrı dayanamam ben bu hasrete', 'Zahidem', 'Dersini almış da ediyor ezber', 'Aslan Mustafam', 'Kesik Çayır' isimli eserleri okudu.

Anadolu Filarmoni Orkestrası ayrıca konserde Anadolu müziklerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H. Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, Caz ve Latin Müziklerine, Türk Sanat Müziği Vals'lerinden, Aşık Veysel'e, Yunus Emre'ye yer verildi. Konserde İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Derya Gönüldaş, tenör Lütfi Tuna, solistler Canan Güncer ve Levent Akpınar'da türkü söyledi. Daha sonraki konserin 1 Eylül tarihinde Çanakkale'deki Asos antik kentinde düzenleneceği öğrenildi.