Dün akşam saatlerinde 35 CER 75 plakalı otomobiliyle Olay Kaleiçi'nde bulunan Yat Limanı'na gelen Ahmet Faruk Öztimur bir midyeciden alışveriş yaptıktan sonra tekerlekli sandalyesiyle çevreyi seyretti. Gece yarısı tekrar aracına binen Öztimur hızla teknelerin bulunduğu alana yöneldi. Otomobiliyle iki gezi teknesinin arasından saat 00.30 sıralarında denize uçan Öztimur'un aracı saniyeler içerisinde gözden kayboldu. Otomobilin denize düştüğünü görenler polise ve itfaiyeye haber verdi. Bu sırada hanutçuluk yapan bir genç denize atladı. Kısa süre sonra gelen itfaiye ekipleri de aracın düştüğü alanda aydınlatma yaptı. 

Çekiç yardımıyla otomobilin camını kıran itfaiye eri ile hanutçu genç, Ahmet Faruk Öztimur'u aracın içerisinden çıkardı. Tekneye çıkarılan Öztimur'un yapılan sağlık kontrolünde boğulurak öldüğü belirlendi.
Olay yerinde araştırma yapan ekipler Öztimur'a ait olduğu belirlenen bir çanta ile tekerlekli sandalyeyi incelemeye aldı. Bu sırada olaya geç müdahale ettiği söylenen Deniz Polisi'ne bazı kişiler tepki gösterdi. Teknelerin bulunduğu alandan 50 metre uzaklıktaki noktada görevli olan Deniz Polisi'nin 20 dakikada geldiği iddia edildi. Cenaze aracına alınan Ahmet Faruk Öztimur'un cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Sulara gömülen araç bugünvinç yardımı ile çıkarılacak. Polis soruşturma başlattı.


AA(SU/İD)