6 Eylül 2011'de merkez Sarıçam İlçesi'nde bulunan Buruk Mezarlığı'ndaki eşinin mezarını ziyarete giden 64 yaşındaki Hasan Hüseyin Kala, kucağında bebeğiyle el kaldıran Funda Ongünoğlu'nu görünce durup, kadını otomobiline aldı. Kala, kadını evinin bulunduğu mahalleye götürdü. Ongünoğlu, mahalleye gelince Kale'nin yüzüne yumruk atıp, cüzdanındaki 650 lirasını gasp ederek kaçtı.

Funda Ongünoğlu, bu olaydan 3 gün sonra da elektrik faturasını ödemeye giden 45 yaşındaki Zekeriya Usanmaz'ı tuzağına düşürdü. Usanmaz, kucağında bebeği olan kadına acıyıp otomobiline aldı, evinin bulunduğu mahalleye götürdü. Usanmaz, kadının inmesi için aracını durdurdu. Ongünoğlu da aracın kontak anahtarını alarak "Kontağı almak için bana 50 lira vereceksin" dedi. Bunun üzerine kadın ile Usanmaz tartışmaya başladı. Funda Ongünoğlu, yanına gelen 2 kişinin verdiği bıçağı Usanmaz'ın boğazına dayayarak cebindeki 1000 lirayı gasp edip, arkadaşlarıyla birlikte kaçtı.

Kale ile Usanmaz'ın şikayeti üzerine yakalanıp tutuklanan Ongünoğlu hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı dava açıldı. 2 aylık bebeğiyle cezaevine gönderilen Ongünoğlu'nun, Kale'nin parasını gasp ettiği iddiasıyla 10 yıla kadar, Usanmaz'ın parasını gasp etmekten de 15 yıla kadar hapsi istendi.

'SUÇSUZUM'

Ankara Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu için duruşmalara telekonferansla katılan sanık Funda Ongünoğlu, suçlamaları kabul etmedi. Ongünoğlu, "Ben olay tarihinde Mersin'de bulunuyordum. Kardeşim boğazından bıçakla yaralandığı için ziyaretine gitmiştim. 5 gün kadar yanında kaldım. Ben suçsuzum. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

'BURADAN ÖLÜN ÇIKAR'

Paraları sanık tarafından iade edilen müştekilerden Hasan Hüseyin Kale, şikayetçi olmadığını belirterek, "Evinin yakınlarına geldiğimizde o yumuşak konuşan kadın birden değişti. Çalışır haldeki arabayı kontağını alıp durdurdu. 'Amca biz Conoyuz, buradan para vermeden çıkamazsın ya da ölün çıkar' dedi. Cebime baktı. Para bulamayınca yüzüme yumruk atıp, telefonumu alarak gitmeye başladı. Arkasından 'Kızım şu telefonu ver' diye bağırdım. O sırada arka cebimdeki cüzdanımı bagaja attım. 'Telefonun arabada' dedikten sonra geri geldi. Bagajı açıp cüzdandaki 650 lirayı alarak kaçtı" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Ongünoğlu'nu, eşinin mezarına giden Hasan Hüseyin Kala'nın parasını gasp ettiği iddiasıyla 3 yıl 4 ay, elektrik faturasını yatırmaya giden Zekeriya Usanmaz'ın parasını gasp ettiği iddiasıyla da 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca aldığı cezaların süresi ile tutuklulukta geçirdiği günleri de göz önünde bulundurarak sanığı tahliye etti. Toplam 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Ongünoğlu, cezası kesinleşince tekrar ceza evine girecek.



MKA(OA/CK)