İddiaya göre, 6 Eylül 2011'de merkez Sarıçam İlçesi'nde bulunan Buruk Mezarlığı'ndaki eşinin mezarına ziyarete giden 64 yaşındaki Hasan Hüseyin Kala, kucağında bebeğiyle el kaldıran Funda Ongünoğlu'nu görünce durup otomobiline aldı, genç kadını evinin bulunduğu mahalleye götürdü. Ongünoğlu, mahalleye gelince Kale'yi yumrukla darp edip, cüzdanındaki 650 lirasını gasp etti.

Ongünoğlu, bu olaydan 3 gün sonra da elektrik faturasını ödemeye giden 45 yaşındaki Zekeriya Usanmaz'ı tuzağına düşürdü. Usanmaz, kucağında bebeği olan kadına acıyıp otomobiline aldı. Kadını evinin bulunduğu mahalleye götürdü. Usanmaz, kadının inmesi için aracını durdurdu. Ongünoğlu da aracın kontak anahtarını alarak "Kontağı almak için bana 50 lira vereceksin" dedi. Bunun üzerine kadın ile Usanmaz tartışmaya başladı. Ongünoğlu, yanına gelen 2 kişinin verdiği bıçağı Usanmaz'ın boğazına dayayarak cebindeki bin lirayı gasp edip arkadaşlarıyla birlikte kaçtı.

Kale ile Usanmaz'ın şikayeti üzerine yakalanıp tutuklanan Ongünoğlu hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ayrı dava açıldı. Ankara Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ongünoğlu'nun Hasan Hüseyin Kale'nin parasını gasp ettiği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmaya sadece parası gasp edilen Kale ile sanık kadının avukatı katıldı.

Kadını otomobiline hayır olsun diye aldığını belirten Kale, "Evinin yakınlarına geldiğimizde o yumuşak konuşan kadın birden değişti. Çalışır haldeki arabayı kontağını alıp durdurdu. 'Amca biz Conoyuz, buradan para vermeden çıkamazsın, ya da ölün çıkar' dedi. Cebime baktı. Para bulamayınca yüzüme yumruk atıp telefonumu alıp gitmeye başladı. Arkasından kızım şu telefonu ver diye bağırdım. O sırada arka cebimdeki cüzdanımı bagaja attım. 'Telefonunun arabada' dedikten sonra geri geldi. Bagajı açıp cüzdanın içinden 650 lirayı alıp kaçtı. Yaşlı olduğum için bu olaylarla uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle sanıktan şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, bebekli gaspçı Ongünoğlu'nun bir sonraki celse savunmasının telekonferans sistemiyle alınması için duruşmayı erteledi.

Ongünoğlu'nun Zekeriya Usanmaz'ı gasp etmekten 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılaması ise önümüzdeki günlerce görülecek.