Milas İlçesi'nde yaşayan ve yaklaşık 1.5 yıl önce evlenen Kemal Aygenoğlu (37) ile Betül Aygenoğlu (36), 8 ay önce mutlu haberi alınca heyecanla anne ve baba olacakları günü beklemeye başladı. Kontrolleri aksatmayan Betül Aygenoğlu ile eşi, 20 Ağustos'ta, yürüyüşe çıktı. Yolda rahatsızlanan ve kanaması başlayan Aygenoğlu, Kontrollerinin de yapıldığı özel hastaneye gitti. Kötü gidişatın kanamadan sonra başladığını belirten Kemal Aygenoğlu, "Özel hastanede hiçbir doktor müdahale yapmadı. Tek müdahaleyi bir ebe yaptı. Eşime iğneler yapıldı, bazı ilaçlar verildi. Bizlere korkulacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Kanama belirli bir süre devam etti. Bu sırada eşimin doktoru olan S.C.'ye ulaşmaya çalıştık, fakat ulaşamadık. Bir süre sonra eşimin kanaması durdu. Ama aradan belirli bir süre geçtikten sonra eşimin fenalaştığını gördüm. Acılar içerisinde kıvranan eşime bazı evraklar imzalatmaya çalışıyorlardı" dedi.

DEVLET HASTANESİNDE ÖLÜ DOĞUM YAPTI

Özel hastanede eşinin 3 saat kaldığını dile getiren Kemal Aygenoğlu, "Buradaki görevliler eşimin özel hastanede doğum yapamayacağını, uygun şartlarda hastane bulmamız gerektiğini söylediler. Bunun üzerine eşim 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Oradaki yetkililer, bebeğin plesantasının patladığını ve doğumun başladığını, ancak özel hastanedeki görevlilerin doğumu engellemeye çalıştıklarını, bu nedenle bebeğimin öldüğünü söyledi. Daha sonra eşime suni sancı verilerek bebeğim ölü olarak dünyaya getirildi. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Özel hastanedeki görevlilerden şikayetçi oldum" dedi.

ADINI BİLE BELİRLEMİŞLER

İhmal ve ilgisizlik nedeniyle bebeklerini kaybettiğini ileri süren Kemal Aygenoğlu, "Eğer bebeğimiz hayatta olsaydı, oğluma Ali adını verecektik" ifadelerini kullandı. Yaşadığı acı süreci dile getirmekte güçlük çeken Betül Aygenoğlu, "Ben çocuğumu ihmal sonucu kaybettim. Bana ve çocuğuma bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Suçlamaları kabul etmeyen özel hastane Başhekimi Op. Dr. İbrahim Özman, Betül Aygenoğlu'nun 34 haftalık hamile olarak kendilerine başvurduğunu dile getirip, "Hastanemizin yeni doğan ünitesi birinci basamaktır. Dolayısıyla 34 haftalık, erken doğum olan bebeklere bakacak donanım ve ruhsata sahip değildir. Onun için ilk etapta gerekli müdahale yapılıp, daha sonra uygun hastane bulunarak sevk edilmiştir. Böyle bir olay yaşandığı için biz de üzgünüz. Aile gerekli şikayetlerini yapmış. Ama zaten her bebek ölümü sağlık bakanlığı tarafından araştırılır. Bu konudaki soruşturma da devam ediyor. Soruşturmanın neticesinde her şey ortaya çıkacaktır" dedi.

 

OÇ (KÖ/RT)