Dün öğlen saatlerinde Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde Muhittin- Medine Sakır çiftinin 1 günlük bebeklerini kaçırdıktan sonra bir poliklinikte yakalanan Firdevs Keme'nin, ilk eşinden Ayşe adlı 11 yaşında bir kızı bulunduğu, 5 yıl önce geçimsizlik nedeniyle bu eşinden çocuğunun velayetini kocasına bırakarak ayrılıp, daha önce iki kez evlenip boşanan Murat Keme ile evlendiğini ortaya çıktı. Firdevs Keme'nin ifadesinde, "Ancak, bu evliliğimizden 6 kez hamile kalıp düşük yaptım. Yuvam yıkılmasın diye böyle bir yola başvurdum" dediği ileri sürüldü.

Hastaneden çantasında saklayarak kaçırdığı kız bebeği Çıksorut Mahallesi'ndeki Deva Polikliniği'ne götürüp burada "Evde doğum yaptım" diye beyanda bulunup doğum raporu almaya çalıştığını anlatan Firdevs Keme, kendisinden şüphelenen doktorun "Bu bebeği sen doğurmamışsındır" diyerek polis çağırdığını kaydetti. Keme, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KOCA: BİZİ DE KANDIRDI

İşçilik yaparak geçimini sağlayan Firdevs Keme'nin 34 yaşındaki eşi Murat Keme ise, Firdevs Keme'nin hem kendisini, hem de ailesini kandırdığını söyledi. Eşinin daha önce 6 kez hamile kalıp düşük yaptığı için özel bir hastaneye sürekli kontrole gittiğini belirten Murat Keme şunları söyledi:

"Bu defa 'Artık hamileyim. Sorun yok' diye bizi kandırdı. Ben de çok sevindim. Karnı büyür gibiydi. Sonradan anladık ki bu büyüme kilo almasından. Kendisi de bana, 'Benim karnım önceki hamileliğimde de fazla büyümedi' deyip olayı geçiştirirdi. Dün de arayıp 'Ben doktora gidiyorum' dedi. Sonra da telefonla arayarak doğum yaptığını söyledi. İzin alıp eve geldiğimde ev sahibimiz eşimin bebeğiyle hastaneye gittiğini söyledi. Telefonda bana, 'Çok zor bir doğum oldu' diye de yalan söyledi. Bu arada eve çok sayıda ekip gelip durumu bize anlattı."



AK(BK/COŞ)