Samsun'da Yılanlıdere Çöp İstasyonu'nda 2004 yılının Ağustos ayında yeni doğmuş ve boğazı kesilmiş bir erkek bebek cesedi bulundu. Ardından araştırma yapan emniyet güçleri 2008 yılında Tekkeköy İlçesi'nde oturan ve bekar olan Aynur Duran'ı gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan genç kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık lehine olduğu için eski TCK'ya göre 'namus ve şerefini kurtarmak için bebeğini öldürmek' suçundan dava açıldı. 2005 yılının Haziran ayında Yeni TCK'nın yürürlüğe girmesine rağmen yargılama sanık lehine olduğu için eski TCK maddesine göre yapıldı.

Duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyen Aynur Duran,  "Ben düzenli adet görmüyorum. Hatta karnımda ur vardı. Bu yüzden karnım şişti. Çevredeki insanlarda benim hamile olduğumu düşündü. Ancak ben kimseyle cinsel ilişkiye girmedim. Bu yüzden hamile kalmam mümkün değil, erkeklerden hoşlanmıyorum" diye konuşarak suçlamaları kabul etmedi.

Ancak yapılan DNA testinde İstanbul Adli Tıp Kurumu bebeğin yüzde 99.99 genç kadına ait olduğunu tespit etti. Mahkemede sanığın, bebeği namus ve şerefini kurtarmak için öldürüp çöpe attığını belirterek Aynur Duran'a 2008 yılı Mart ayında 5 yıl hapis cezası verdi. Kararın Yargıtay tarafından onanması üzerine Aynur Duran, Rize'de polis tarafından yakalanarak bugün Samsun'a getirilip cezaevine kondu.



HÇ(İS)(FOTOĞRAF)

--------

Aynur D. : Aynur Duran