Özlem Adıgüzel dün gece Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2 kilo 700 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Adıgüzel, sabaha karşı bebeğini bırakarak hastaneden kaçtı. Hastane yetkilileri anneyi odasında bulamayınca durumu polise bildirdi. Polisler bebeğini hastanede bırakıp kayıplara karışan anneyi bulmak için çalışma başlattı.

Yetkililer, annenin doğum yapması nedeniyle kanamasının olabileceğini, bu nedenle de hayati tehlikesinin olduğunu bildirdi. Hastane yetkilileri, "Doğum yapan anneden hastane olarak herhangi bir para talebimiz olmadı. Hiçbir sosyal güvencesi olmasa bile doğum yapan kadınlardan ücret alınmıyor. Annenin özel nedenlerden dolayı bebeğini hastanede bırakak gittiğini sanıyoruz" dedi.

BAŞKA HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Annesinin hastanede bıraktığı erkek bebek yeni doğan çocuklarda görülen sarılık hastalığı nedeniyle kuvöze konularak 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeğin bir süre ESOGÜ Hastanesi'nde tedavi altında tutulacağı belirtildi.



KA(EK/İD)