Olay, müzikholde çalışan 34 yaşındaki N.B.’nin, Kemeraltı Karakolu’na gitmesiyle ortaya çıktı. N.B. polislere, üç gün önce Konak Kadın Doğum Hastanesi’nde kız bir bebek dünyaya getirdiğini, adını T.E. koyduğunu, ancak geceleri çalıştığı için bakamayacağını düşünerek evlatlık vermek istediğini, durumu, ebe F.K.B.’ye anlattığını söyledi. Dün taburcu olduğunu dile getiren N.B., F.K.B.’nin aracılığıyla, başvurularına rağmen evlatlık istekleri resmi makamlarca reddedilen, konuşma ve yürüme engelli İ.B.B. (43) ve eşi E.B.’yle (38) tanıştığını söyledi. Önce alışmaları için bebeğini verdiği çiftin evde olmadıklarını fark edince paniklediğini kaydeden N.B., pişman olduğunu belirterek bebeğinin bulunmasını istedi.

POLİS KISA SÜREDE BULDU

Harekete geçen polis, DSİ’de işçi İ.B.B., eşi E.B. ve ebe F.K.B.’yi ve bebeği kısa sürede buldu. Karakola götürülen İ.B.B. ve eşi E.B. kötü niyetleri olmadığını, bebeğini yasal yollardan almak için avukatla da görüştüklerini, aralarında para alışverişi olmadığını, Antalya’ya gideceklerini de anne N.B.’ye söylediklerini dile getirdi.

Haber verilen nöbetçi Cumhuriyet Savcısı bebeğin anneye teslim edilmesini, taraflarla ilgili evrak üzerinden işlem yapılıp serbest bırakılmaları talimatını verdi.



TT(İÖ/COŞ)