'Babyglow' markasıyla üretilen tulumları getiren Adana'daki Gönen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ejder Mehmet Sıkık, "Ateşlenen bebeğin giydiği tulumlar, hızla renk değiştiriyor. Böylece önlem alınması için zaman kazanılmış oluyor. Yüksek ateş, bebekler için de çok ciddi risktir. Bu tulumlar sayesinde ateşlenen bebek kontrol altında tutulabilecek, anne ve babalar rahat bir nefes alacak" dedi.

Ateşe göre renk değiştiren tulumları üreten Chris Ebejer ile birlikte ürünü tanıtan Mehmet Ejder Sıkık, tulumu 99 liradan satışa sunacaklarını belirterek, "Yüksek teknoloji yöntemiyle üretilen tulumlar, Avrupa ürünüdür. Kesinlikle Çin'de üretilmemektedir. Ayrıca ürünümüzün uluslararası kalite ve sağlık sertifikaları vardır. Anne ve babalar gönül rahatlığıyla bu ürünü alıp, çocuğunu yüksek ateş riskinden koruyabilir" diye konuştu.

İngiliz girişimci Chris Ebejer ise bebeklerle ilgili bir belgesel izlediği sırada aklına ateşe göre renk değiştiren tulum fikrinin geldiğini söyledi. Bilim adamlarıyla birlikte 7 yıl çalıştığını, seri üretime geçmek için yaklaşık 1 milyon İngiliz sterlini harcadığını anlatan Ebejer, "Özellikle diş çıkartan bebekler için bu tulum önemli. Çünkü bu sürede ani ateşlenmeler olabiliyor. Bebeğiniz uyurken ateşini ölçmek de zordur. Tulum sayesinde yüksek ateş endişesi yaşanmayacak" dedi.



YB(OA/SS)