Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan Velit B., 3 yıl önce uzaktan akrabası olan Hayat B. ile evlendi. İddiaya göre, evlendikten kısa süre sonra eşinden şiddet görmeye başlayan Hayat B., aile büyüklerinin araya girmesiyle evliliğini sürdürdü. Geçimini seyyar satıcılıkla sağlayan Velit B., dün akşam işten döndükten sonra eşinden yemek istedi. Genç kadın yemek hazırlamakla uğraşırken, 2 ay önce dünyaya gelen kızları ağlamaya başladı. Velit B., "Sen ne biçim kadınsın, çocuk ağlıyor sustursana" diyerek eşine saldırdı. Ardından da yumruklayarak yere düşürdüğü Hayat B.'yi tekmeledi.

Eşi tarafından dövülen kadının çığlıklarını duyan yakınları, yardıma koştu. Öfkeli kocanını elinden kurtarılan Hayat B., aldığa darbeler sonucu rahminde kanama başlayınca ambulansla Adana Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürüldü.

"HER ŞEYİ BAHANE EDİP DÖVÜYOR"

Evlendiği günden beri eşinden şiddet gördüğünü söyleyen Hayat B., "Her şeyi bahane edip dövüyor. İşten gelmişti, yemek hazırlıyordum. Çocuk ağlamaya başladı. Susturmadığım için üzerime yürüdü, tekme ve yumrukla dövdü" dedi.

Hayat B.'nin şikayetçi olduğu Velit B.'nin yakalanması için çalışma sürdürülüyor.


B.: Bilka