Olay, dün öğle saatlerinde merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi 2'nci Hikmet Sokak'ta meydana geldi. 4 katlı binalarının teras katında halı yıkayan 2 erkek çocuk annesi 6 aylık hamile Gülay Tok, bir alt katta oturan komşusunun istediği alüminyum merdiveni aşağıya uzattı. Terastan bir alt kata uzatmak istediği merdiven evin 2.5 metre yakınından geçen yüksek gerilim hattına değen talihsiz kadın, elektrik akımına kapıldı. Komşuları tarafından ağır yaralı halde Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülay Tok'u kurtarmak için 45 dakika mücadele veren doktorlar, hayatından umut kesilen talihsiz kadının karnındaki bebeği ailesinden izin alarak sezaryenle dünyaya getirdi. Adı konulmayan kız bebek durumu ağır olduğu için özel bir hastanenin yeni doğan yoğun merkezine nakledilirken, Gülay Tok ise yaşamını yitirdi.

Bir fabrikada işçi olarak Aydın Tok ise eşinin öldüğü haberiyle yıkıldı, kızının yaşaması için dua etmeye başladı.

10 SAAT YAŞADI

Özel bir hastanede tedavi altına alınan, doktorların yaşama tutunması için büyük çaba harcadığı, henüz adı bile konulmayan kız bebek ise dünyaya geldikten 10 saat sonra yaşamını yitirdi.

Gülay Tok ve kız bebeğinin cenazeleri bugün aynı mezara konularak son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Adlı Tıp Morgu'ndan öğle saatlerinde alınan Gülay Tok'un cenazesi ve kutu içersine konulan kızının cesedi, ikindi vakti Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Fatih Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Hamitler Mezarlığı'nda aynı mezara konularak toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

Ailenin yakınları cenazede gözyaşına boğuldu.